Drob de pui cu ciuperci, usturoi verde și mărar proaspăt, o delicatesă care nu trebuie să lipsească de pe masa ta de Paște

Drob de pui cu ciuperci, usturoi verde și mărar proaspăt, o delicatesă care nu trebuie să lipsească de pe masa ta de Paște

Primăvara aduce o explozie de prospețime și culoare în bucătărie, iar drobul de pui cu ciuperci, usturoi verde și mărar proaspăt este o alegere perfectă pentru masa de Paște, în special pentru cei care nu consumă carne de miel. Această rețetă aduce împreună aromele suculente ale puiului și ale verdeturilor proaspete, rezultând într-un preparat savuros și reconfortant, ideal pentru a fi savurat alături de cei dragi.

VIDEO/ „O oră de la AFI Palace, la Bucov!” DN1B, coșmarul șoferilor. Salvarea vine de la Consiliul Județean Prahova

Iată ce ingrediente sunt necesare pentru această rețetă

Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:

Poliția și CJ Prahova opresc camioanele la cântar! Acțiune-fulger pentru depistarea transportatorilor de agregate care circulă supraîncărcate

– 1 kg ficat de puiÂ- 50 de grame de ciuperci- 3-4 linguri de ulei- 500 g piept de pui- 3 legături de ceapă verde- 1 legătură de usturoi verde- 1 legătură mare de mărar- 3 ouă- Sare- Piper- Condimente pentru pui- Ouă de prepeliță- Ardei roșu

Surse guvernamentale: Nicușor Dan vrea să lase impresia că partidele au crescut taxele. Urmează impozit pe trazacțiile bancare. Consilierul președintelui cere eliminarea ajutorului de înmormântare

Cum se prepară

– Într-o oală, puneți pieptul de pui la fiert în apă, îndepărtând spuma care se adună la suprafață. Într-o altă oală, căliți ficatul de pui în ulei, adăugând puțină apă pentru a facilita procesul.

– Curățați și spălați ceapa și usturoiul verde, apoi tăiați-le mărunt.

– După aproximativ 10 minute de gătire a ficatului, adăugați ceapa și usturoiul tăiate și amestecați bine.

– Lăsați compoziția să fiarbă împreună pentru aproximativ cinci minute, apoi opriți focul și lăsați-o să se răcească.

– După ce pieptul de pui este fiert, scurgeți apa și lăsați-l să se răcească. Apoi, tăiați-l în cuburi mici, împreună cu o parte din ficat.

– Într-un blender, măcinați restul ficatului împreună cu ceapa și usturoiul verde și adăugați această pastă peste bucățile tăiate de carne, împreună cu ciupercile tăiate mărunt.

– Adăugați ouăle, mărarul tocat, sare, piper și mixul de condimente, după gust. Amestecați bine compoziția până devine uniformă.

–  Într-o tavă de cozonac, așezați jumătate din compoziție, apoi adăugați ouăle de prepeliță fierte și curățate, și bucățile de ardei roșu, dacă doriți.

– Turnați restul compoziției și niveleazăți-o bine cu o lingură. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius și coaceți drobul timp de aproximativ o oră.

– După ce drobul este bine copt, scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se răcească înainte de a-l tăia cu un cuțit bine ascuțit.

Savurați această delicatesă în compania celor dragi și bucurați-vă de prospețimea și aroma ei inconfundabilă!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0734.908.468