Drumul care dispare sub apă de două ori pe zi. Este considerat monument naţional şi atrage anual mii de turişti

Drumul care dispare sub apă de două ori pe zi. Este considerat monument naţional şi atrage anual mii de turişti

Știați că în Europa există un drum cu adevărat spectaculos, dar considerat și unul dintre cele mai periculoase drumuri din lume, mai ales pentru şoferii neavizaţi cu pericolele naturale care pândesc aici, deoarece dispare sub apă de două ori pe zi? Iată unde se află.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Pasajul du Gois, numit și Gôa, este un drum de circa 4,3 kilometri ce leagă Insula Noirmoutier, din vestul Franţei, de localitatea Beauvoir-sur-Mer. Ce este interesant la acest drum este faptul că, această şosea dispare sub ocean de două ori pe zi, iar din anul 1942 este considerată monument naţional şi atrage anual mii de turişti.

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

Așadar, se poate circula pe acest drum doar de două ori pe zi, timp de o oră sau două, deoarece valurile crescătoare vor inunda drumul în restul timpului. În restul zilei, rămâne inundat la până la 4 metri sub apă și nu poate fi folosit. Curioşii prinşi de flux se pot adăposti în turnurile de salvare special amenajate. Pasajul natural, care leagă continentul de insula Noirmoutier, a fost marcat pentru prima dată pe o hartă în 1701. Abia în 1840, drumul a început să fie circulat, mai întâi călare, iar mai apoi cu maşina.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Din 11 iulie 1942, statul francez a declarat drumul monument naţional. Și, în prezent, mii de turişti vin să vadă cum dispare şoseaua sub ape. Însă, cum am menționat, pe cât de spectaculos este Pasajul du Gois, pe atât este de periculos, cei care ignoră sfaturile autorităţilor şi se aventurează, riscă să fie prinşi de maree, iar singura lor șansă sunt turnurile de salvare, însă acolo nu-şi pot duce şi maşinile. Aceste turnuri sunt situate de-a lungul pasajului.

Aşa că, dacă vă doriţi să mergeţi într-o vacanţă în Franţa, aveţi grijă ce drum alegeţi, pentru că s-ar putea să rămâneţi blocaţi sub apă. Totodată, din 1986, în fiecare an, se desfășoară o cursă neobișnuită pe șosea – Foulées du Gois. În 1999, Passage du Gois a fost folosit pentru cursa de biciclete din Turul Franței.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191