După Polonia și alte țări europene s-au supărat pe Volodimir Zelenski și amenință că nu mai trimit arme

După Polonia și alte țări europene s-au supărat pe Volodimir Zelenski și amenință că nu mai trimit arme

Premierul Poloniei a anunțat că va extinde lista de produse ucrainene ce nu vor mai ajunge pe piața din Polonia. În plus, Varşovia anunţă că nu va mai livra arme Ucrainei, cu excepţia celor pe care s-a angajat deja că le va trimite ţării vecine. 

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

  • Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Nu vom mai transfera arme Ucrainei pentru că acum ne concentrăm înarmarea armatei poloneze cu cele mai moderne arme, astfel încât să devină una dintre cele mai puternice armate tereste din Europa în cel mai scurt timp. 

Decizia drastică a Poloniei a venit în urma comentariilor făcute de preşedintele Volodimir Zelenski la ONU, în care a acuzat voalat Varșovia de o falsă prietenie. 

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

  • Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Este alarmant cum unii mimează solidaritatea în acest teatru politic. S-ar putea să pară că joacă propriul rol, dar de fapt joacă după cum dictează Moscova. 

Aflat în plină campanie electorală, Robert Fico, fostul premier al Slovaciei, sugererază că şi ţara ia în calcul să nu mai trimită nici măcar un glonț Kievului, iar Ungaria a transmis că Ucraina nu ar trebui să-şi ameninţe aliaţii cu procese, ci să spună mulțumesc. 

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Scandalul vine după ce Kievul a dat în judecată Polonia, Ungaria și Slovacia la Organizația Mondială a Comerțului, după ce au interzis importurile de cereale ucrainene pentru a-şi protzeja proprii agricultori. 

Ucraina poate conta în continuare pe sprijinul României. Iohannis l-a asigurat pe Zelenski aseară la New York. 

  • Klaus Iohannis, preşedintele României: Este important să gestionăm exportul nedeclarat al acestor produse spre pieţele, de exemplu, din România şi împreună cu partea ucraineană, Guvernul României a găsit soluţii. 

Iohannis s-a întreţinut şi cu Joe Biden, la recepţia pe care preşedintele american a dat-o în onoarea liderilor prezenţi la New York pentru Adunarea Generală a ONU. 

După discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis, Zelenski a ţinut un discurs în faţa Consiliului de Securitate al ONU, unde a cerut ca Rusia să fie lăsată fără drept de veto. Apoi, a părăsit sala chair înainte ca ministrul rus de Externe să ia cuvântul. Serghei Lavrov a acuzat Occidentul că apelează selectiv la normele și principiile ONU, de la caz la caz, în funcție de nevoile lor geopolitice.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191