Elon Musk anunță că chatbot-ul Grok devine open-source

Elon Musk anunță că chatbot-ul Grok devine open-source

Chatbot-ul Grok, dezvoltat de xAI, va fi disponibil sub licenţă open-source, începând de săptămâna aceasta, transmite News.ro.

Virgiliu Nanu şi-a exprimat sprijinul total pentru persoanele cu dizabilități în Prahova

În stilul caracteristic, scurt şi fără detalii, Elon Musk a anunţat că xAI va oferi sub licenţă open-source chatbot-ul Grok.

Virgiliu Nanu, noul preşedinte al CJ Prahova, îi răspunde lui Mihai Polițeanu: „Sunt deschis la dialog şi colaborare. Interesele ploieştenilor sunt pe primul loc”

Lansat în urmă cu câteva luni, ca o alternativă la modele lingvistice create de OpenAI, Microsoft, Google şi ceilalţi, Grok va fi disponibil dezvoltatorilor din această săptămână.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Până acum, Grok a fost oferit exclusiv abonaţilor Premium ai platformei X.

Celelalte companii de tehnologe evită să deschidă accesul la codul chatboţilor pe care i-au creat, pentru a putea să-i monetizeze pe bază de abonament.

xAI, pe de altă parte, speră ca, prin deschiderea accesului pentru dezvoltatori, să se bucure de o adopţie rapidă care să o transforme într-un concurent pentru ChatGPT, Gemini şi restul.

Nu este pentru prima oară când una dintre companiile lui Elon Musk oferă acces la propriul cod. În urmă cu o decadă, Tesla a deschis accesul la brevetele sale, iar acum majoritatea celorlalţi producători îi folosesc sistemul de încărcare electrică.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191