Elon Musk îl ironizează pe Volodimir Zelenski printr-un meme. Kievul reacționează: „Era băgat în rahat până la gât”

Elon Musk îl ironizează pe Volodimir Zelenski printr-un meme. Kievul reacționează: „Era băgat în rahat până la gât”

Schimb de ironii între oficialii ucraineni și Elon Musk, pe platforma socială X, după ce miliardarul a postat un meme prin care îl ia peste picior pe președintele Volodimir Zelenski pentru insistenţa cu care cere ajutor Occidentului în lupta împotriva Rusiei. Reacțiile de la Kiev nu au întârziat să apară.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Elon Musk este proprietarul SpaceX, compania care furnizează serviciile de comunicaţii prin satelit Starlink, vitale pentru efortul de apărare al Ucrainei. Cu toate acestea, declaraţiile miliardarului au iritat de mai multe ori Kievul de la invazia lansată de Rusia în februarie anul trecut, scrie Reuters.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

În primele ore ale zilei de luni, Musk a postat un meme pe platforma sa X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, în care apare chipul lui Zelenski alături de următorul comentariu: „Când au trecut 5 minute şi nu ai cerut un miliard de dolari ajutor”.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

De la izbucnirea războiului din Ucraina, liderul de la Kiev și principalii săi colaboratri au făcut numeroase apeluri la aliații lor pentru a obține ajutor militar de miliarde de dolari, astfel încât să reziste în fața Rusiei.

După postarea ironică a lui Elon Musk, au apărut imediat și reacțiile din partea Ucrainei.

Preşedintele parlamentului ucrainean, Ruslan Ştefanciuk, a ripostat la ironiile lui Musk prin propria postare pe X. „Atunci când …(Elon Musk) a încercat să cucerească spaţiul, dar ceva nu a mers bine şi în 5 minute s-a trezit băgat în rahat până la gât”, o referire aparentă la lansarea eşuată a rachetei SpaceX din aprilie.

La rândul său, Parlamentul ucrainean, pe pagina sa oficială de pe X, l-a acuzat pe Musk că răspândeşte propagandă rusă, postând propria versiune a meme-ului cu o fotografie a lui Musk şi descrierea: „Când au trecut 5 minute şi nu ai răspândit propagandă rusă”. Ulterior, postarea a fost ștearsă.

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, care a criticat unele dintre declaraţiile lui Musk în trecut, a afirmat într-o postare pe X că a tăcea sau a fi ironic cu privire la Ucraina face jocul propagandei ruseşti. „Din nefericire, nu toată lumea şi nu întotdeauna, deşi sunt figuri mediatice importante, dar se află la mii de kilometri de epicentrul războiului, este capabilă să realizeze ce înseamnă bombardamentele zilnice şi strigătele copiilor care îşi pierd părinţii”, a comentat Podoliak.

Oficialii ucraineni l-au criticat pe Musk la începutul războiului pentru că a sugerat că Kievul ar trebui să ia în considerare ideea de a renunţa la unele teritorii pentru a avea pace.

Zelenski a vizitat Statele Unite în septembrie şi s-a întâlnit cu oficiali de rang înalt în încercarea de a-şi asigura un ajutor suplimentar din partea Washingtonului. În weekend, ajutorul pentru Ucraina a fost omis dintr-o măsură de finanţare provizorie adoptată de Congresul american pentru a evita intrarea guvernului american în incapacitate de plată.

Statele Unite au fost cel mai mare donator pentru Ucraina de la invazia pe scară largă a Rusiei de anul trecut, oferind zeci de miliarde de dolari ca ajutor militar şi financiar.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191