Enel pleacă din România. Vezi aici motivul si ce se va întâmpla cu cei 3 milioane de abonați

Enel pleacă din România. Vezi aici motivul si ce se va întâmpla cu cei 3 milioane de abonați

Grupul Enel a anunțat că şi-a planificat pentru anul viitor plecarea din România, în cadrul unui plan de repoziționare.

Paznic de la Spitalul Municipal Câmpina, condamnat la inchisoare. Acesta a lovit un barbat venit sa isi viziteze ruda internata

Enel a anunţat că intenţionează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro pentru a-şi reduce datoria, conform strategiei prezentate de gigantul italian al utilităților cu ocazia conferinţei Capital Markets Day. Încă de acum 2 săptămâni apăruseră informații în acest sens.

Una dintre cele mai eficiente institutii de stat se „blindeaza”! ANPC isi mareste flota auto si se doteaza cu barca, pentru a ajunge la controale in Delta Dunarii

Cea mai mare parte a planului de repoziționare – care vizează printre altele active din România, Argentina și Peru – va fi realizată până la finalul lui 2023. ”2023 va fi cheia de boltă pentru repoziționare”, a spus Alberto de Paoli, CFO Enel, anunțând oficial ieșirea companiei din România. ”În urma acestei repoziționări vom avea o structură optimizată”.

Un băiețel din Ploiești are nevoie urgentă de ajutorul nostru! La doar 4 anişori, Andrei se luptă cu un cancer agresiv

Datoriile Enel au ajuns la un nivel record de aproape 70 de miliarde de euro la sfârșitul lunii septembrie – de la sub 52 de miliarde la sfârșitul anului trecut. Ca urmare, obiectivul gigantului italian al energiei ar fi să reducă datoriile la un nivel în jurul a 60 de miliarde până la finalul anului.

Ce se va întâmpla cu clienții actuali ai Enel din România

Enel a intrat pe piața românească în 2005, în urma privatizării companiilor Electrica Banat, Electrica Dobrogea, iar apoi Electrica Muntenia Sud. Compania este acum unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Grupul are aproximativ 3.100 de angajați și oferă servicii către 3 milioane de clienți din toată România.

Conform legislației, clienții Enel nu vor rămâne fără energie electrică, fie că vor trece la alt furnizor, fie că livrarea va fi preluată de furnizorul de ultimă instanță (FUI). Acesta este titular al licenţei de furnizare a energiei electrice, desemnat sau selectat în condiţiile regulamentului privind furnizarea de ultimă instanţă, să asigure alimentarea unui consumator, parte într-un contract de furnizare negociată a energiei electrice încheiat cu un furnizor căruia i se retrage licenţa. La ora actuală, ANRE desemnează în fiecare lună, prin rotație, unul dintre marii furnizori de energie electrică ca furnizor de ultimă instanță. Dată fiind plafonarea prețurilor, indiferent care va fi acesta clienții actuali ai Enel nu ar trebui să fie afectați.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191