Enel România va avea proprietar nou în curând. Negocierile se vor finaliza în februarie

Enel România va avea proprietar nou în curând. Negocierile se vor finaliza în februarie

Potrivit unor informații, procesul de negociere este finalizat în proporție de aproximativ 70% și, cu excepția situațiilor neașteptate, documentele vor fi semnate în cel mult 2-4 săptămâni.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Negocierile dintre compania publică de electricitate din Grecia, PPC, cu grupul italian Enel pentru achiziționarea Enel România sunt într-un stadiu foarte avansat, urmând, pe baza stadiului actual, a fi finalizate cel târziu până la jumătatea lunii februarie.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

După cum relatează surse de rang înalt din cadrul PPC, verificarea activelor Enel România – due diligence – progresează rapid, fără să scoată la iveală până acum surprize neplăcute. Informațiile respective spun că procesul este finalizat în proporție de aproximativ 70% și, cu excepția situațiilor neașteptate, documentele vor fi semnate în cel mult 2-4 săptămâni, relatează Naftemporiki preluat de Rador.

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

În cazul încheierii cu succes a negocierilor, Consiliul de Administrație al PPC, companie listată la Bursa din Atena, va decide dacă societatea va prezenta o ofertă obligatorie către Enel și suma la care se va ridica această ofertă. Decizia va marca o schimbare majoră pentru PPC, deoarece se va extinde pe piața din Balcani – o extindere ce reprezintă o prioritate strategică pentru companie și servește, de asemenea, obiectivului mai larg de a îmbunătăți poziția geostrategică a Greciei în regiune – reușind totodată și un ”salt” de ordinul a 623 MW în direcția dezvoltării portofoliului de surse regenerabile de energie.

Potrivit acelorași surse, faptul că PPC a ”curtat” Enel România înseamnă că PPC nu este interesată de filiala elenă a Enel, EnelGreen Power Greece. Și asta deoarece costul achiziționării activelor este mai mic în România decât în Grecia.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191