Enel România va avea proprietar nou în curând. Negocierile se vor finaliza în februarie

Enel România va avea proprietar nou în curând. Negocierile se vor finaliza în februarie

Potrivit unor informații, procesul de negociere este finalizat în proporție de aproximativ 70% și, cu excepția situațiilor neașteptate, documentele vor fi semnate în cel mult 2-4 săptămâni.

Primarul Adrian Ungureanu (Brebu) loveste din nou! Dupa ce a injurat „babele de la biserica” si i-a spus unui profesor sa „il pupe in c…”, acum se ia de cei nemultumiti de cum s-a facut deszapezirea: „gunoaie ale comunitatii”

Negocierile dintre compania publică de electricitate din Grecia, PPC, cu grupul italian Enel pentru achiziționarea Enel România sunt într-un stadiu foarte avansat, urmând, pe baza stadiului actual, a fi finalizate cel târziu până la jumătatea lunii februarie.

Dezvaluiri Romania TV/ Cum isi „paradea” Mircea Negulescu (Portocală) victimele: I-a solicitat directorului ANAF Ploiești angajarea unui apropiat. Urmare a refuzului, i-a făcut dosar penal

După cum relatează surse de rang înalt din cadrul PPC, verificarea activelor Enel România – due diligence – progresează rapid, fără să scoată la iveală până acum surprize neplăcute. Informațiile respective spun că procesul este finalizat în proporție de aproximativ 70% și, cu excepția situațiilor neașteptate, documentele vor fi semnate în cel mult 2-4 săptămâni, relatează Naftemporiki preluat de Rador.

Să nu uităm: Cum a fost distrusa viata si cariera judecatoarei Ruxandra Popescu de „paraditorii” Portocală, Savu şi Onea, cu un dosar inventat

În cazul încheierii cu succes a negocierilor, Consiliul de Administrație al PPC, companie listată la Bursa din Atena, va decide dacă societatea va prezenta o ofertă obligatorie către Enel și suma la care se va ridica această ofertă. Decizia va marca o schimbare majoră pentru PPC, deoarece se va extinde pe piața din Balcani – o extindere ce reprezintă o prioritate strategică pentru companie și servește, de asemenea, obiectivului mai larg de a îmbunătăți poziția geostrategică a Greciei în regiune – reușind totodată și un ”salt” de ordinul a 623 MW în direcția dezvoltării portofoliului de surse regenerabile de energie.

Potrivit acelorași surse, faptul că PPC a ”curtat” Enel România înseamnă că PPC nu este interesată de filiala elenă a Enel, EnelGreen Power Greece. Și asta deoarece costul achiziționării activelor este mai mic în România decât în Grecia.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191