Epidemie de rujeolă! În Prahova sunt 471 de cazuri, dintre care 59 doar în ultima săptămână

Epidemie de rujeolă! În Prahova sunt 471 de cazuri, dintre care 59 doar în ultima săptămână

Datele publicate de INSP arată că, în ultima săptămână de raportare, au fost declarate 850 de noi cazuri, din totalul de 9.695 de îmbolnăviri de rujeolă consemnat în perioada 1 ianuarie 2023 – 24 martie 2024.

Virgiliu Nanu şi-a exprimat sprijinul total pentru persoanele cu dizabilități în Prahova

Cele mai afectate județe sunt Brașov și Mureș, cu 1.526, respectiv 1.074 de cazuri în intervalul amintit, urmate de București, cu 1.073 de cazuri până la data de 24 martie.

Virgiliu Nanu, noul preşedinte al CJ Prahova, îi răspunde lui Mihai Polițeanu: „Sunt deschis la dialog şi colaborare. Interesele ploieştenilor sunt pe primul loc”

În Prahova au fost 471 de raportări, dintre care 59 numai în ultima săptămână analizată, între 17 și 24 martie.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Datele publicate de INSP în această săptămână anunță că au fost înregistrate și două noi decese, din totalul de 11 consemnate de la începutul anului trecut, în rândul pacienților diagnosticați cu rujeolă.

 

Unul dintre cazuri a fost reportat de autoritățile din Argeș. Este vorba despre decesul unui pacient de 26 de ani, vaccinat antirujeolic cu amble doze, dar care prezenta imunodepresie plurifactorială, după terapie îndelungată cu corticosteroizi.

Al doilea deces a survenit la o pacientă de 59 de ani, din București, care nu era vaccinată antirujeolic, prezenta imunodespresie plurifactorială și era diagnosticată cu mielom multiplu.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191