Explorând dimensiunea europeană a lui Vlad Țepeș: Călătoria Cultural-Istorică inițiată de SMV Ploieşti continuă!

Explorând dimensiunea europeană a lui Vlad Țepeș: Călătoria Cultural-Istorică inițiată de SMV Ploieşti continuă!

Într-o serie de postări pe Facebook, președintele Societății Cultural-Istorice „Mihai Viteazul” din Ploiești, Mircea Cosma, dezvăluie detalii fascinante despre proiectul de amploare „Dimensiunea Europeană a lui Vlad Țepeș”.

Virgiliu Nanu şi-a exprimat sprijinul total pentru persoanele cu dizabilități în Prahova

Acest proiect ambițios vizează să aducă în prim-plan aspectele mai puțin cunoscute ale personalității lui Vlad Țepeș și să exploreze impactul său asupra istoriei și culturii europene.

Virgiliu Nanu, noul preşedinte al CJ Prahova, îi răspunde lui Mihai Polițeanu: „Sunt deschis la dialog şi colaborare. Interesele ploieştenilor sunt pe primul loc”

Într-una dintre postări, preşedintele SMV a dezvăluit că au loc pregătiri intense pentru expoziția itinerantă dedicată dimnitorului, la Napoli, în cadrul Complexului Monumental Santa Maria la Nova.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Echipa a evaluat spațiile puse la dispoziție de italieni și a amenajat biblioteca de istorie românească în pregătirea expoziției itinerante.

De asemenea, regizorul Andrei Chiriac a finalizat ultimele cadre ale unui episod din seria „Egregora”, intitulat „Cei ce ne-au dat nume și țară”, în colaborare cu parteneri româno-italieni de excepție.

Mircea Cosma a mai vorbit despre misterul criptei de la Acerenza, sub altarul căreia se ascunde o încăpere impunătoare cu fresce și basoreliefuri. Se discută despre descoperirea unei cruci a Sfântului Andrei, care apare și dispare pe pardoseală, sub lumina soarelui dimineții, într-o perioadă specifică a anului. Aceste detalii intrigante adaugă un nou strat de complexitate și mister în proiectul aflat în curs de desfășurare.

În plus, ni se prezintă mai multe detalii despre sculpturile și basoreliefurile din cripta de la Acerenza, sugerând că acestea ar putea povesti o nuntă între personaje cu blazoane și simboluri enigmatice, inclusiv referiri la Lilith, prima vampiră biblică. Aceste interpretări provocatoare îndeamnă la o analiză atentă și la un studiu meticulos al acestor artefacte în cadrul proiectului lor de cercetare și explorare culturală.

În concluzie, proiectul „Dimensiunea Europeană a lui Vlad Țepeș” este o inițiativă amplă și captivantă, care combină cercetarea istorică, explorarea culturală și producția artistică pentru a arunca o nouă lumină asupra uneia dintre cele mai controversate figuri din istoria europeană.

Episoadele filmului „Egregora” își propun să aducă povestea lui Vlad Țepeș într-un cadru modern și accesibil, captivând publicul cu aspectele mai puțin cunoscute ale legendei sale.

 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191