Familie de turiști străini, prizonieră de luni de zile în Caraibe. Femeia a născut pe plajă. „Suntem abandonați”

Familie de turiști străini, prizonieră de luni de zile în Caraibe. Femeia a născut pe plajă. „Suntem abandonați”

O femeie și un bărbat din Greater Manchester, Anglia, se plâng că de luni de zile sunt blocați în insulele Caraibe.  

Acuzații grave la adresa Spitalului Municipal Câmpina: „Şpagă la greu! Începând de la portar şi infirmiere, până la ultimul medic!”

Femeia a venit în insulele Caraibe, alături de soțul său, pentru a naște. Cei trei sunt acum blocați în largul coastei Grenada. Bebelușul lor a împlinit între timp patru luni.  

Spune NU drogurilor, cât încă mai poți!/ Directorul Gabriel Țaga, interviu exclusiv. Cum se „prezintă” Colegiul „Mihai Viteazul” la acest capitol

Iuliia Gurzhii, în vârstă de 38 de ani, și soțul ei, Clive, în vârstă de 51 de ani, „se simt ca niște prizonieri” după ce au rămas blocați pe insulă. Ei susțin că nu au putut înregistra nașterea nou-născutului lor și nici nu au putut solicita pașaport.

ITM Prahova: De la 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut se stabileşte la 3.300 lei

Cuplul a plecat din Tameside, Greater Manchester, în urmă cu patru luni de zile. Cei doi au ales să călătorească în orașul Rodney Bay din insula Sfânta Lucia, pentru ca Iuliia să nască așa cum a visat – pe plajă.

Bebelușul lor, pe nume Louisa, s-a născut pe 23 aprilie 2023. De atunci, ei duc o luptă împotriva birocrației pentru a o aduce acasă pe micuță.

„Am așteptat câteva săptămâni, iar cei de la oficiul de stare civilă au revenit și ne-au spus că nu pot face nimic, deoarece copilul nu s-a născut în spital și nimeni nu a asistat la naștere”, a spus Clive.

Cei doi mai au o fiică, pe nume Elizabeth, în vârstă de opt ani, pe care au lăsat-o în Marea Britanie.

Autoritățile din Sfânta Lucia le-au spus celor doi părinți că nașterea micuței lor nu poate fi înregistrată deoarece trecuseră mai mult de 24 de ore. Apoi, un birou de imigrare i-a informat că au nevoie de o dovadă că bebelușul este al lor. Asta pentru ca mai apoi un birou de pașapoarte să le spună că nu îi poate ajuta deoarece părinții nu puteau dovedi unde exact s-a născut Louisa.

Acum, ei susțin că Înaltul Comisariat al Regatului Unit i-a informat că au nevoie de un test ADN.

Simțindu-se „blocați și abandonați”, cei doi spun că au rămas fără bani și că nu știu cum se vor întoarce în Regatul Unit.

„Am fost trimiși pe la diferite agenții și nimeni nu ne ajută. Rămânem fără bani. În curând vom rămâne fără mâncare și nimeni nu ne ajută. În esență, suntem apatrizi – suntem mai mult decât abandonați. Suntem prizonieri într-o țară pe care nu avem voie să o părăsim”, a spus Clive, conform Mirror.

Cuplul a părăsit Regatul Unit în martie 2023, când Iuliia era însărcinată în 35 de săptămâni.

„Am așteptat câteva săptămâni, iar cei de la oficiul de stare civilă au revenit și ne-au spus că nu pot face nimic, deoarece copilul nu s-a născut în spital și nimeni nu a asistat la naștere”, a spus Clive. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191