Firea așteaptă ca Piedone să se retragă din cursa pentru Capitală: A spus că nu candidează dacă candidez eu

Firea așteaptă ca Piedone să se retragă din cursa pentru Capitală: A spus că nu candidează dacă candidez eu

Candidatul PSD la funcţia de primar al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri seară, la Digi24, că „ar fi o normalitate” retragerea din cursa electorală a lui Cristian Popescu Piedone. „Să facă ce a spus la început, așa a afirmat: ‘dacă Gabi candidează, eu nu candidez’”, mai spune Firea. 

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Întrebată dacă ar negocia retragerea Piedone, Firea a spus: „Eu aș negocia. M-a întrebat ieri și Marius Tucă dacă îl sun. Nu e vorba, că eu îl sun, nu sunt orgolioasă. Eu l-as suna, dar apoi mi-e că sună la Antena și spune că m-a rugat Gabi să mă retrag și-mi mai dă și două palme morale, politice. Ar trebui să vină de la dumnealui acest gest. Să facă ce a spus la început, așa a afirmat, dacă Gabriela Firea candidează, eu nu candidez. Ar fi o normalitate. Noi am colaborat bine în campania trecută, dumnealui a mers pe teren, a vorbit cu bucureştenii – ‘votaţi-mă pe mine la Sectorul 5 şi pe Gabriela Firea la Capitală’ – şi am câştigat 45% şi îi mulţumesc. Cred că am putea colabora în continuare de această manieră. Pentru că a spus (…) că doreşte ca în Bucureşti să se întâmple altceva, să nu mai fie actualul primar în funcţie şi cred că eu am argumente mai puternice pentru a intra în competiţia cu actualul primar. Cunosc Primăria Capitalei, cunosc problemele instituţiilor din subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General, am lăsat proiecte care nu s-au mai continuat şi am realizat multe proiecte. Eu, practic, dacă aş fi aleasă, când se încheie în toamnă mandatul domnului Dan, aş intra direct în pâine, cu activitate, nu aş mai pierde timpul”, a declarat Firea. 

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Întrebată dacă ar fi un candidat mai bun decât Piedone, ea a răspuns: „Nu vreau să îl jignesc, şi dumnealui cunoaşte administraţie, a condus foarte bine un sector, poate să conducă şi mai departe, dar Primăria Capitalei este cât şase – şapte ministere, este vorba despre o capacitate administrativă pe care mulţi nici măcar nu o intuiesc. (…) Cred că aş putea să fac aceste lucruri mai bune, pentru că am fost acolo, cunosc proiectele şi pentru că atunci când am pierdut, am pierdut la diferenţă mică faţă de actualul primar, în urma unei campanii furibunde negative la adresa mea, nu neapărat mi s-a negat competenţa, mi s-au pus alte etichete. Deci nu atât competenţa ca primar general a fost atacată în timpul campaniei, ci familia, persoana, calitatea de femeie, alte conotaţii”.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Despre un posibil „blat” pe care alianţa PSD – PNL l-ar fi făcut pentru a-i asigura lui Nicuşor Dan un nou mandat, Gabriela Firea a subliniat că nu poate fi vorba despre aşa ceva, câtă vreme actualul primar „a demonstrat trei ani şi jumătate că nu are ritmul de muncă necesar într-o administraţie”.

„Nu poate fi un blat, câtă vreme PSD, prin vocea colegilor noştri din Consiliul General şi prin vocea mea, ca senator de Bucureşti, am fost cei mai critici oameni pentru tot ceea ce nu a făcut în această perioadă, în mandat, actualul primar general. Noi am fost acea voce critică constructivă, arătând ritmul în care s-au dezvoltat proiectele în mandatul nostru şi lentoarea din acest mandat, căci despre asta este vorba până la urmă. Cum am putea să facem noi acum un blat fix pentru a susţine omul care, poate, e foarte bun în alte domenii, dar a demonstrat trei ani şi jumătate că nu are ritmul de muncă necesar într-o administraţie în care dorim ca acest oraş să se dezvolte”, a conchis Gabriela Firea.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191