FRANȚA, REVOLUȚIE! Lupte de stradă la Paris și în alte orașe / Au dat foc Primăriei Bordeaux!

FRANȚA, REVOLUȚIE! Lupte de stradă la Paris și în alte orașe / Au dat foc Primăriei Bordeaux!

Nemulțumirile francezilor față de reforma pensiilor – și de planul ce vizează creșterea vârstei de pensionare – par departe de a se domoli. Oamenii au ieșit în număr uriaș pe străzi, joi. Au fost făcute arestări și s-a anunțat că peste 140 de oamenii ai legii au fost răniți.

În atenția Prefecturii Prahova, Garzii de Mediu, ANAF, ISC! Activități ilegale pe malul râului Teleajen, ale firmei Vierstein Bau

ONEA, DISTRUS DE FETIS – Fosta sefa AEP Ana Maria Patru a luat achitare pe linie. Judecatorul TMB Cristian Balan a constatat ca procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti au trimis-o in judecata pe Patru pentru un trafic de influenta inexistent

Aproximativ 3,5 milioane de oameni din Franța s-au alăturat joi protestatarilor împotriva reformelor pensiilor, potrivit sindicatului CGT (Confederaţiei Generale a Muncii), titrează France24. Autoritățile spun că demonstranții de la proteste în toată Franța au fost doar 1,08 milioane, iar 119.000 au manifestat la Paris.

3,3 milioane de euro pentru modernizarea Bulevardului Castanilor. Primaria a lansat licitatia/ Lucrarile vor dura maxim 3 luni

Protestatarii au dat foc primăriei din Bordeaux. Imagini publicate pe rețelele sociale arată ușa și intrarea în primărie cuprinse de flăcări. Au intervenit pompierii, pentru a stinge focul.

Ministrul de Interne a anunțat un bilanț al zilei de proteste. Peste 149 de polițiști și jandarmi au fost răniți și 172 de persoane au fost arestate, a declarat ministrul francez de interne Gérald Darmanin, joi seară, potrivit aceleiași surse. Conform oficialului, 172 de persoane au fost arestate, 77 dintre ele la Paris.

Premierul francez Elisabeth Borne a declarat că violența și pagubele de la protestele de joi au fost „inacceptabile”.

Violențe la Paris

La Paris au izbucnit rapid violenţe la începutul marşului: pietre de pavaj, sticle şi artificii au fost aruncate asupra forţelor de ordine, vitrinele magazinelor au fost sparte, staţii de autobuz şi mobilier stradal au fost distruse, iar tomberoane de gunoi şi chioşcuri de ziare au fost incendiate de persoane îmbrăcate în negru şi purtând măşti şi ochelari de protecţie, potrivit agerpres.ro. În oraşele Nantes şi Rennes au avut loc, de asemenea, ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. Tensiuni au fost observate şi în alte oraşe, cum ar fi Toulouse, Bordeaux sau Lille.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191