Fraudă la BAC. Dispozitivul prin care un elev a transmis pe reţelele sociale subiectele de la Geografie, din examen. A fost prins în jumătate de oră

Fraudă la BAC. Dispozitivul prin care un elev a transmis pe reţelele sociale subiectele de la Geografie, din examen. A fost prins în jumătate de oră

Bacalaureatul a început, teoretic, în toată ţara la ora 9, când peste de elevi ar fi trebuit să fie deja în bănci. Telefoanele mobile sunt interzise conform regulamentului, dar tinerii s-au adaptat şi au intrat în examen cu alte camere ascunse.

Virgiliu Nanu şi-a exprimat sprijinul total pentru persoanele cu dizabilități în Prahova

Mădălina Iacob, reporter Observator: Fără să dea de bănuit, elevul s-a aşezat în bancă şi a aşteptat să primească subiectul de Bacalaureat. Când a ajuns foaia în fața lui, a folosit un astfel de dispozitiv care seamănă cu un nasture. A dat rec, iar fotografiile au ajuns pe Internet.

Virgiliu Nanu, noul preşedinte al CJ Prahova, îi răspunde lui Mihai Polițeanu: „Sunt deschis la dialog şi colaborare. Interesele ploieştenilor sunt pe primul loc”

Elevii s-au dat de gol singuri

Elevii s-au dat de gol singuri pentru că au postat imaginile de la proba de geografie direct pe reţelele sociale. Aşa au aflat oficialii de la Ministerul Educaţiei despre fraudare.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Ligia Deca, ministrul Educației: Multe dintre aceste fotografii au fost realizate cu camere microscopice de tip nasture, e vorba despre căști, tot așa microscopice și sunt foarte greu de depistat cu ajutorul comisiei. În aceste cazuri, avem nevoie tot de tehnologie.

Mădălina Iacob, reporter Observator: Ministerul Educației a anunțat inspectoratul școlar, iar elevul nu a fost greu de depistat, pentru că pe fiecare subiect există un cod specific centrului de examinare. Așa se face că în următoarea jumătate de oră elevul a fost eliminat din examen și nu mai are voie să susțină Bacalaureatul în următoarele două sesiuni.

66 de tineri au fost eliminaţi din examene

66 de tineri au fost eliminaţi din examene. Procurorii s-au autosesizat în cazurile de fraudă. La Caraş-Severin, poliţia face anchetă după ce la proba de limba română profesorii au fost cei care au sifonat subiectele.

Alina Boeru, Poliția Caraș-Severin: Polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii situații de fapt, identificării persoanelor responsabile și aplicării măsurilor legale care se impun.

Dexonline o contrazice pe Ligia Deca

Ligia Deca are şi o scuză – subiectele nu au fost divulgate înainte de începutul examenelor. Dexonline o contrazice. Şi căutările de pe Google la fel.

Radu Borza, manager dexonline: Pe la 4 dimineața au început căutarile cu „de bună seamă”. Nu au fost multe până a început examenul, dar de la 9 la 9 jumătate a fost iarăși un fel de înghesuială de cautat „de bună seamă”.

Ligia Deca, ministrul Educației: Am verificat și noi cu un specialist din zona IT. Este un rezultat care nu poate fi corelat ştiinţific cu o ieşire în public a rezultatelor.

Anchetă la Colegiul Şincai din Bucureşti

Corpul de control face anchetă şi la Colegiul Şincai din Bucureşti, unde 70 de lucrări au fost anulate, după ce elevii au greșit titlul de pe foaia de examen. Au fost nevoiţi să rescrie paginile după o oră, iar timpul nu le-a fost prelungit. Mai grav, un elev a fost pus să susţină bacul desculţ pentru că pantofii sport erau inscripționați cu un text în limba engleză.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191