
După o masă copioasă de Paște, cu siguranță se poate instala disconfortul digestiv, astfel că starea de bine poate fi considerabil afectată. Știai, însă, că există un fruct care poate preveni balonarea și are rolul de a îmbunătăți digestia?
Bucatele tradiționale și mesele bogate de Paște sunt absolut delicioase și cu greu ne putem stăpâni pofta, astfel încât să ne limităm la cantități reduse de mâncare. Ei bine, în cazul în care vrei să te bucuri din plin de preparatele de sărbătoare, trebuie să iei în calcul câteva reguli simple. Potrivit specialiștilor, ananasul este fructul care nu trebuie să lipsească din meniul tău. Acesta are un conținut bogat de vitamina A, vitamina C și vitaminele B1 și B6. De asemenea, fructul conține cupru, acid folic, mangan și betacaroten.
Medicii susțin, de asemenea, că ananasul este o sursă bogată în bromelaină, un complex de enzime care îmbunătățește digestia și are rolul de a descompune proteinele pe care le consumăm. Important de menționat este și faptul că bromelaina are efect antiinflamator și contribuie la reducerea inflamației din corp, cât și a disconfortului gastric.
Consumul regulat de ananas nu se recomandă tuturor, ci doar persoanelor care se confruntă cu indigestie sau balonare, fiind un diuretic ideal care împiedică asimilarea grăsimilor rele. Specialiștii recomandă consumul de ananas, în special după mesele consistente, ajutând persoanele care se confruntă cu un tranzit intestinal lent, scrie
Totuși, trebuie să ținem cont de faptul că acest fruct nu trebuie consumat excesiv, deoarece poate avea efecte negative asupra organismului. De regulă, pentru îmbunătățirea digestiei, o felie de ananas este suficientă după masă.
Medicii atrag atenția și asupra faptului că ananasul la conservă nu este cea mai bună alegere, ci mai degrabă ar trebui să optăm pentru fructul proaspăt. Mai mult, în cazul în care facem exces de mâncare, acesta ar putea să nu aibă efecte. În acest sens, indicat ar fi să ne asigurăm că pe lângă preparatele copioase de Paște, consumăm salate și legume în stare proaspătă.