Furie în rândul militarilor ucraineni din prima linie, după ce liderii armatei au anunțat din greșeală eliberarea unui sat lângă Bahmut

Furie în rândul militarilor ucraineni din prima linie, după ce liderii armatei au anunțat din greșeală eliberarea unui sat lângă Bahmut

Ministra adjunctă a Apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a anunțat joi din greșeală cucerirea satului Andriivka de către armata ucraineană. Satul, situat la sud de orașul Bahmut, e considerat un obiectiv strategic important pentru armata ucraineană. Mailar a fost însă contrazisă chiar de către militarii Brigăzii 3 Asalt a Ucrainei, care luptă în prezent în această regiune și care au calificat anunțul cuceririi Andriivkăi drept „fals și prematur”, informează Kyiv Independent.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

„Anunțul despre eliberarea satului Andriivka este fals și prematur. În prezent, au loc în continuare lupte grele și serioase în zona Klișciivka și Andriivka”, se arată într-un comunicat al brigăzii ucrainene.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

Klișciivka și Andriivka sunt două localități din zona frontului de la Bahmut, regiunea Donețk, unde au loc de câteva zile lupte extrem de intense între forțele ucrainene și ele ruse.

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

„Astfel de declarații sunt dăunătoare, pun în pericol viețile soldaților și le afectează eficiența acțiunilor de luptă”, se mai arată în comunicatul brigăzii.

Joi, 14 septembrie, în jurul orei , Maliar a emis un comunicat pe canalul Telegram, în care anunța că forțele ucrainene au eliberat Andriivka. După ce militarii brigăzii 3 de Asalt ucrainene au negat acest lucru, Mailar și-a „editat” mesajul și a eliminat cuvântul „eliberat”.

În prezent, în mesajul adjunctei ministrului Apărării ucrainene se precizează că la Andriivka situația e „complexă și supusă schimbărilor”. Maliar a recunoscut că a existat o „lipsă de comunicare între diverse surse de la fața locului”.

Andriivka este un sat situat la 10 kilometri sud de Bahmut. Forțele ruse încearcă în prezent să recâștige pozițiile pierdute la nord de Bahmut, în timp ce ucrainenii continuă să facă avansuri în sudul Bahmutului.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191