Garda de Mediu Prahova a prins in trafic o basculanta incarcata cu parbrize vechi, ce urmau a fi debarasate in loc nepermis

Garda de Mediu Prahova a prins in trafic o basculanta incarcata cu parbrize vechi, ce urmau a fi debarasate in loc nepermis

Marți dimineață, în cadrul unei acţiuni coordonate de comisarul general adj. al Gărzii Naţionale de Mediu, Florin Bănică, o echipă de comisari de la Comisariatului General, împreună cu Jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Matei Basarab” din Ploiești, a fost surprins în trafic în zona Strejnic din județul Prahova, în imediata apropiere a drumului DN1A, un autocamion ce transporta parbrize ce urmau a fi eliminate în locuri neautorizate.

Primaria Albesti Paleologu, amendata de Garda de Mediu Prahova! Tone de deseuri, descoperite in Cricovul Sarat

Autospeciala a fost observată în jurul orei 5 dimineaţa şi urmărită până la locul unde urma să descarce deşeurile. În urma verificării s-a constat faptul că transportatorul nu deținea niciun document de transport deşeuri, fapt pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 30.000 lei, iar ca sancțiune complementară s-a dispus confiscarea autocamionului. Din declarațiile conducătorului auto, deșeurile de parbriz au fost ridicate din București, de la un operator economic care desfășoară activități de înlocuire parbrize.

Activitatea Lukoil Ploiesti, in pericol, din cauza embargoului UE asupra titeiului rusesc?

Totodată, a fost demarată o acțiune de inspecție și control inopinat la operatorul economic, generatorul deșeurilor, transmit reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu. (sursa foto: Garda Națională de Mediu)

Aviz amatorilor! O consilieră USR a construit ilegal un bloc între case. Verdict final al instanței