Germania raționalizează energia, din 2024!

Germania raționalizează energia, din 2024!

Mai multe mașini electrice, mai multă energie consumată. Dar, de unde, întreabă Berlinul. Bruxellesul și ONG-urile de mediu cer să se renunțe la autoturismele pe benzină și motorină în favoarea celor electrice, însă nimeni nu pare a-și pune problema alimentării. În acest context, ministrul Economiei Robert Habeck, afirmă că rețelele electrice ale Germaniei vor fi supraîncărcate în următorii ani.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Soluția e una singură – Germania trebuie să raționalizeze energia și asta cât mai repede!

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

Reprezentant al Partidului Verzilor, Habeck le-a interzis nemților încălzirea cu petrol și gaze (Germania a renunțat la aprovizionarea din Rusia, urmând ordinele SUA), dar asta a fost o măsură echivalentă cu o explozie a cererii de energie electrică. În următorii ani, se preconizează că vor fi până la 10 milioane de centrale pe energie electrică în Germania; în prezent, un german trebuie să aștepte până la 18 luni pentru aprobare pentru o pompă de căldură.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Un asemenea scenariu dă frisoane Berlinului, care a decis că trebuie să intervină – din ianuarie 2024, va fi posibilă raționalizarea energiei electrice pentru pompele de căldură și mașinile electrice.

„Nu statul, ci operatorii de rețea vor decide care gospodării vor avea electricitate raționalizată”, afirmă profesorul Manuel Frondel, de la Institutul RWI. „Aceasta este o adevărată economie planificată”. „Această politică energetică va face din Germania o țară în curs de dezvoltare”, scrie Bild, care atacă noua măsură a Cabinetului Scholz.

„Legea încălzirii”, cum este numit ordinul semnat de Habeck, permite distribuitorilor de energie electrică să raționalizeze consumul pentru clienții casnici începând cu 1 ianuarie 2024. Practic, pe viitor, inclusiv alimentarea cu apă caldă și sistemul de încălzire vor fi controlate de la distanță de către operatorii de rețea electrică.

Conform previziunilor, în cursul tranziției energetice, cererea de energie electrică va crește cu peste 10% în următorii doi ani ani. În schimb, în același timp, extinderea rețelei rămâne o problemă nerezolvată; Germaniei îi lipsesc, în prezent, aproximativ 14.000 de kilometri de infrastructură electrică.

Pentru a nu supraîncărca rețeaua națională, Agenția Federală de Electricitate pregătește să limiteze temporar energia începând din ianuarie 2024. „Dacă se dovedește că ar putea exista această supraîncărcare a rețelei, atunci există dreptul operatorului rețelei de distribuție de a se estompa alimentarea clienților casnici”, a spus șeful Agenției.

 

Față de toate astea, mai e și problema tranziției termice, în sensul că, iarna viitoare, tot mai mulți nemți vor trece pe încălzirea electrică, renunțând la sistemele cu petrol și/sau gaz. Dar Germania nu are suficientă energie electrică pentru toți cetățenii, așa că, în lipsa infrastructurii, soluția nu poate fio alta decât o raționalizare pentru gospodării.

 

Controlul situației, despre care a vorbit Habeck zilele trecute, înseamnă raționalizarea energiei electrice. Pentru a menține rețeaua electrică stabilă, distribuitorilor li se va permite să elimine pompele de căldură și mașinile electrice de pe rețea la orele de vârf din punct de vedere al consumului. Agenția Federală germană deja lucrează la ultimele detalii ale acestui plan.

 

În timp ce omului de rând i se cere să facă sacrificii, politicienii de la Berlin nu mai pot de grija altora. Germania tocmai ce a anunțat că este gata să mai livreze Ucrainei un pachet de ajutor în valoare de 2,7 miliarde de euro. Iar vizita lui Zelenski nu s-a încheiat fără promisiunea că națiunea germană îi va sta alături și va oferi tot sprijinul de care țara sa are nevoie.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191