Greva profesorilor schimbă data la care elevii vor intra în vacanţa mare. Revendicările dascălilor

Greva profesorilor schimbă data la care elevii vor intra în vacanţa mare. Revendicările dascălilor

Protestele profesorilor ar putea încheia anul școlar mai repede: Cadrele didactice amenință cu greva generală. Profesorii sunt tot mai aproape de grevă generală, ca reacţie la intenţia guvernului de a îngheţa salariile şi angajările în sistemul public.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Pe 10 mai este anunțat un marș de protest la care sunt așteptați peste 15.000 de membri de sindicat.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Ligia Deca nu crede că va fi grevă

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Ministra Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, sâmbătă, că are încredere că nu se va ajunge la grevă generală în învăţământ, iar anul şcolar se va finaliza cu bine, menţionând că şi cadrele didactice doresc acest lucru şi că este nevoie de găsirea de soluţii.

“Eu am încredere că nu vom ajunge acolo şi că anul şcolar se va finaliza cu bine. Cred că asta îşi doresc şi reprezentanţii cadrelor didactice. Sigur că este nevoie să ne aşezăm la masă şi să găsim soluţii”, a spus Ligia Deca.

Ce doresc profesorii

Sindicaliștii cer salarii mai mari și spun că e imposibil ca salariile să fie înghețate în sistemul de învățământ. Precizările vin după ce Guvernul a anunțat că fiecare minister trebuie să facă economii pentru a acoperi deficitul bugetar de 20 de miliarde de lei.

Sindicatele trag un semnal de alarmă și spun că „se accentuează deficitul de personal prin: interdicția cumulului pensiei cu salariul și prin blocarea organizării concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191