Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de cale ferată de la Podul Înalt către Primăria Ploiești, ceea ce practic elimină obstacolul juridic care până acum bloca proiectul european de lărgire la patru benzi a ieșirii din municipiu spre Târgoviște, informeaza Telegrama.ro.

Se lucreaza „la foc automat” pe Bulevardul Castanilor. A fost decopertat asfaltul vechi aproape în totalitate

Hotărârea a fost adoptată miercuri de Guvern și vizează transmiterea pasajului în domeniul public al municipiului Ploiești. Până acum, acesta s-a aflat în domeniul public al statului, administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA. Hotărârea de Guvern intră în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial.

Nu o fi Volosevici „pe sufletul” tuturor, dar şi nouă ne place să găsim probleme la soluții! Cum o dai, tot nu e bine…

Hotărârea pentru transferul podului fusese solicitată de câțiva ani de administrația ploieșteană. Primele demersuri au avut loc în 2018.

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

Măsura vine în condițiile în care, în mandatul trecut, Primăria a depus un proiect european de modernizare a zonei, care include lărgirea la patru benzi a străzii Gheorghe Grigore Cantacuzino. Obiectivul de investiții a fost, totuși, ținut pe loc din cauza situației juridice, autoritățile locale neavând cum să deruleze lucrările de lărgire câtă vreme nu dețineau podul și terenul aferent. Administrația locală a încercat și să- facă investiția pe etape, însă n-a primit acceptul autorității de management, care a considerat că lărgirea șoselei în zona de sub pod era un element crucial al întregului proiect.

În lipsa unei decizii a Guvernului, a existat chiar și un moment când proiectul părea abandonat, la începutul acestei primăveri Consiliul Local alegând ca banii dintr-un credit prevăzuți pentru demararea acestor lucrări să fie alocați pentru un alt obiectiv, cu șanse mai mari de realizare.

Până la urmă, transferul podului va permite începerea lucrărilor în cadrul proiectului european, însă vine foarte târziu. Fiind vorba despre un proiect depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, termenul-limită, care nu e negociabil, este 31 decembrie 2023. Ploieștiul are, însă, șansa de a păstra finanțarea europeană, prin „etapizarea” proiectului, care înseamnă trecerea lui în viitorul exercițiu financiar al UE.

„Salut această decizie pe care Municipiul Ploiești o aștepta de foarte mult timp și care este o prioritate pentru noi. Practic, din 2018 de când a fost depus, abia acum se creează posibilitatea demarării tuturor procedurilor pentru implementarea proiectului de lărgire a ieșirii din municipiul Ploiești, spre DN72, de la 2 benzi la 4 benzi și avem la dispoziție cel puțin 37 de luni pentru implementarea acestuia, având în vedere că executivul ploieștean va solicita etapizarea lucrărilor, conform legislației în vigoare. Prin urmare, cei care dezinformau spunând că s-ar putea pierde banii din culpa autorității publice locale sau că nu se dorește realizarea acestui proiect vor înțelege că doar din acest moment putem discuta despre viabilitatea proiectului de modernizare a pasajului Podul Înalt, în valoare de aproximativ 13 milioane de euro”, a transmis Volosevici.

“De la data preluării, pot fi demarate procedurile de avizare a documentației tehnico-economice și respectiv procedurile de achiziție de lucrări pentru acest obiectiv de investiții.

Predarea-preluarea obiectivului de investiții se va face în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a acestei hotărâri, iar după finalizarea lucrărilor, acesta va fi returnat în patrimoniul Căilor Ferate Române.

Tot pentru o informare corectă a ploieștenilor, considerăm că pierderea finanțării europene pe Polul de Creștere Ploiești, în perioada 2016-2017, în valoare totală de 78.414.566,66 lei (lucrările eligibile au fost declarate neeligibile prin întârzierea plăților şi implementarea deficitară, fiind susținute din bugetul local, deci plătite de ploieșteni) se putea evita, dacă se aplica același mecanism prevăzut de Regulamentul (CE) nr. 1083/2006 pentru investiții începute cu finanțări europene din programul 2007-2013 și nefinalizate până în 31.12.2015”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Ploiești în comunicatul de luni.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191