„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de militari ruși

„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de militari ruși

Militarii ucraineni au publicat imagini cu distrugerea unei clădiri în care se refugiaseră mai mulți militari ruși, în zona Krinki, regiunea Herson. Imagini filmate de o dronă arată cum clădirea a fost lovită în plin de ceea ce sursele ucrainene susțin că este o bombă specială cu kit de planare AASM „Hammer” („Ciocanul”), de fabricație franceză.

Mircea Cosma, sfat pentru politicienii prahoveni: „Dacă nu aveți aceste răspunsuri, nu mai candidați prin acest județ!”

Bombele AASM „Hammer” sunt bombe cu kit de planare, similare cu cele pe care rușii le lansează de câteva luni în număr tot mai mare împotriva Ucrainei.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Atacul aerian a avut loc în zona Krinki, unde trupele ucrainene continuă să mențină un cap de pod pe malul stâng al fluviului Nipru, în regiunea Herson, în ciuda atacurilor în valuri ale trupelor ruse.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Bombele cu kit de planare AASM sunt denumite „Hammer” (acronim de la Highly Agile Modular Munition Extended Range). Președintele francez Emmanuel Macron a declarat pe 16 ianuarie 2024 că Franța va livra Ucrainei 50 de astfel de bombe pe lună.

Bombele de fabricație franceză sunt prevăzute cu aripi pliabile, ceea ce le permite să „planeze” spre țintă și să fie astfel lansate din avion de la distanțe de peste 70 kilometri – mult peste raza de acțiune a majorității sistemelor de apărare antiaeriană. Bombele, de 250 de kilograme, sunt, în plus, prevăzute cu sistem de navigație inerțială, sistem GPS și pot fi ghidate și prin laser. Francezii au spus că avioanele MiG și Suhoi din dotarea forțelor ucrainene pot fi adaptate pentru a lansa AASM/„Hammer”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191