Ideea de afacere cu succes garantat! El este românul care transformă râmele în bani

Ideea de afacere cu succes garantat! El este românul care transformă râmele în bani

Într-un colț al Buzăului, povestea debutează odată cu o idee genială a managerului Mircea Voinea. Aici se află prima și cea mai impresionantă fabrică din întreaga țară specializată în producția integrală de îngrășăminte organice și tratamente bio 100%.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Inițial, totul a pornit de la producerea biohumusului, cu sprijinul unei specii speciale de râme, un aspect adus în atenția publicului de către Mircea Voinea în cadrul emisiunii Agricool.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Râmele Roșu de California sunt vedetă

„Motorul” din spatele obținerii acestui îngrășământ valoros și organic sunt râmele Roșu de California. Mircea Voinea a explicat că o singură ramă poate procesa până la 50 de metri de sol într-o singură noapte, ceea ce duce la aerarea solurilor, un beneficiu esențial pentru fertilitatea acestora.

Virgiliu Nanu promite sprijin total pentru investițiile în Prahova: Vizită oficială la Cameron România SA

De altfel, biohumusul obținut prin această metodă a fost primul produs lansat pe piață de către companie. Alegerea râmelor Roșu de California a fost crucială, deoarece aceste exemplare sunt extrem de productive, contribuind în mod semnificativ la sănătatea solului.

Mircea Voinea, în calitate de manager al BioHumusSol, subliniază importanța râmelor în menținerea fertilității solului, subliniind că acestea joacă un rol esențial în procesul de descompunere a materiei organice.

Produsele agricole sunt crescute cu îngrășământ organic

Produsele agricole, în special usturoiul, crescute în soluri tratate cu îngrășăminte organice, au o dezvoltare mult mai bună în comparație cu cele cultivate în mod tradițional.

În contextul unei directive europene care impune României să reducă până în 2030 consumul de pesticide și îngrășăminte chimice cu 50%, compania din Buzău oferă mostre gratuite ale produselor sale pentru a fi testate de fermieri.

Ferma din Buzău se întinde pe nouă hectare, ocupând terenul unei foste balastiere. Biohumusul produs aici accelerează procesul de descompunere a resturilor vegetale de pe suprafețele agricole de până la 600 de ori mai rapid decât în condiții naturale.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191