Important! Rezerviştii, chemați la Centrul Militar Județean Prahova!

Important! Rezerviştii, chemați la Centrul Militar Județean Prahova!

APLICARE PREVEDERI LEGE NR. 446/2006 PRIVIND PREGĂTIREA POPULAȚIEI PENTRU APĂRARE!

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

Începând cu luna octombrie a anului 2023, Centrul militar județean Prahova va demara activitatea de chemare a rezerviștilor în vederea clarificării situației militare. Vă aducem la cunoștință pe această cale faptul că, în conformitate cu prevederile cuprinse la art. 51 din Legea nr. 446/2006, această activitate este o atribuție a centrelor militare, cu caracter de continuitate și nu este influențată în nici un fel de situația de securitate din proximitatea României.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

În acest context, comandantul instituției aduce la cunoștința publicului că, în conformitate cu prevederile Constituției României, cetățenii români au obligația de a apăra România, precum și faptul că în Legea nr 45/1994- Legea apărării naționale a României și în Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, sunt stabilite concret obligațiile autorităților publice și ale cetățenilor privind apărarea națională.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

Rezerviștii cărora li se va înmâna ordin de chemare de către personalul Ministerului Afacerilor Interne, cu atribuții în acest sens, au obligația de a se prezenta la data, ora și sediul unității militare specificate în ordinul de chemare pentru a-și îndeplini obligațiile legale prevăzute în ordin.

Rezerviștii care s-au prezentat la sediul unităților militare pot primi, la solicitarea acestora, adeverință pentru motivarea absenței de la locul de muncă.

În acest sens, se aduce la cunoștință personalului militar în rezervă, faptul că refuzul de a primi ordinul de chemare, precum, și neprezentarea la data, ora și locul prevăzute în ordinul de chemare, constituie contravenție, conform art. 80 alin. (1) lit. a) și lit. c) din Legea 446/2006 și se sancționează cu amendă, de la 2 la 6 puncte (neprezentarea la data, ora și locul prevăzute în ordinul de chemare), respectiv, cu amendă de la 8 la 16 puncte (refuzul de a primi ordinul de chemare), conform art. 81 alin. (1) lit. a) și lit. d) din aceleași act normativ. Valoarea unui punct amendă este de 20% din valoarea salariului minim brut pe economie.

Având în vedere cele precizate mai sus, pe această cale, transmitem cetățenilor județului Prahova că nu sunt motive de îngrijorare, că îi așteptăm cu toată disponibilitatea instituțională la sediul unităților militare și îi asigurăm de faptul că această activitate de chemare pentru clarificarea situației militare a rezerviștilor se organizează și se desfășoară cu respectarea legislației în domeniu.

Comunicat Centrul Militar Judetean Prahova

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191