In atentia ITM Prahova! Angajatii fabricii Christof Industries, din Brazi, se afla intr-o situatie disperata. Trimisi la munca in strainatate, dar neplatiti!

In atentia ITM Prahova! Angajatii fabricii Christof Industries, din Brazi, se afla intr-o situatie disperata. Trimisi la munca in strainatate, dar neplatiti!

Zeci de angajati ai firmei Christof Industries, avand fabrica in comuna Brazi, se afla intr-o situatie disperata, culmea, peste hotare.

La 103 ani de la semnarea actului istoric, SMV Ploiesti a organizat Sarbatoarea Tratatului de la Trianon”, pe „Aleea Fauritorilor Romaniei Mari”

Cu doua proiecte in derulare, in Croatia, la Rijeka si in Austria, la Viena, societatea a trimis angajatii la lucru in cele doua tari, insa, odata ajunsi acolo, oamenii au trait socul vietii lor.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Muncitorii au reclamat ca nu au fost platiti pentru munca prestata, iar aici vorbim despre diurna, banii care acopera cazarea, dar si drepturile salariale, pe motiv ca subcontractorul lucrarilor a renuntat la contractul cu firma Christof.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Potrivit angajatilor plecati in Croatia, angajatorul nu le asigura drepturile cuvenite, muncitorii organizand mai multe actiuni de protest, insa fara rezultat.

La punctul de lucru din Croatia, oamenii au facut pancarte cu mesaje in care isi cer salariul, reclamand totodata faptul ca firma nu le asigura nici macar apa potabila, pe santier.

Ba mai mult, au cerut ajutor din partea INA, societatea care a subcontractat firma Christof si care ar fi trebuit sa le vireze banii datorati.

„Venim si cu apa de acasa, pentru ca nu exista apa pe santier. Diurna nu ne-a fost platita, salariile au intarziat. Toti angajatii, atat cei plecati in Croatia, cat si cei care s-au dus in Austria, se pregatesc sa lase totul balta si sa vina acasa. Cum e posibil ca o firma atat de mare sa lase angajatii neplatiti? Sunt oameni care au copii la scoala, copii mici, familii de intretinut!”, ne-a semnalat unul dintre angajati.

La sediul din comuna Brazi al fabricii Christof, muncitorii ramasi acasa au umplut parcarea cu flyere puse pe parbrizul tuturor masinilor, in semn de solidaritate fata de colegii lor plecati in Croatia.

Redactia noastra solicita ITM Prahova sa efectueze verificari pe acest subiect, pentru ca angajatii Christof sa beneficieze de drepturile salariale cuvenite si sa se intoarca acasa in siguranta!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191