În atenția Prefecturii Prahova, Garzii de Mediu, ANAF, ISC! Activități ilegale pe malul râului Teleajen, ale firmei Vierstein Bau

În atenția Prefecturii Prahova, Garzii de Mediu, ANAF, ISC! Activități ilegale pe malul râului Teleajen, ale firmei Vierstein Bau

Autoritatile mentionate sunt solicitate sa intervina de urgenta in cazul societatii care, chiar sub nasul lor, distruge habitatul natural din zona Teleajen-Bucov, suprafata afectata fiind tot mai mare de la an la an.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Potrivit observatorulph.ro, albia râului Teleajen cuprinsă între podul care face legătura între Blejoi și Boldești-Scăieni și a celui care leagă Ploieștiul de Bucov a devenit o uriașă groapă de gunoi. Pe ambele maluri ale râului și chiar în albie descoperi dovezi ”istorice” ale acestui lucru: resturi de asfalt, cauciucuri, mase plastice, textile etc sunt acoperite astăzi de un strat subțire de sol.

SONDAJ Inscop/ Cu cine votează românii dacă mâine ar fi alegeri. PSD conduce detaşat

 

Mii de ploieşteni au umplut centrul oraşului, de Ziua Națională a României. Diseară va avea loc un spectacol de artificii GALERIE FOTO

Depozitate ilegal aici de-a lungul anilor, au devenit parte a peisajului.

Dacă azi ai curiozitatea să faci o plimbare pe albia Teleajenului în acest sector, cu siguranță vei sesiza diferența dintre malul dinspre Ploieștiori al râului, unde localnicii încă mai aruncă la întâmplare gunoaie menajere, și malul dinspre Bucov, care, cel puțin pe raza exploatărilor firmei Vierstein Bau, arată ”țiplă”.

Potrivit aceleiasi surse, la prima vedere, firma merită o notă de excelență pentru profesionalismul cu care a abordat realizarea taluzării malului. După primul impact, ceva îți provoacă logica. Realizezi că ”lucrarea” nu are nicio noimă: pornește de nicăieri și se termină niciunde.

Observația este valabilă atât pe lungime, cât, mai ales, pe adâncime, unde pământul pus se surpă și se scurge direct în râu. Ceea ce ne arată fără niciun dubiu că rolul pământului depozitat direct pe malul Teleajenul nu este acela de a-l consolida.

Mai mult, conform răspunsurilor primite de la Apele Române Buzău, în zonă nu au fost și nu sunt contractate lucrări de consolidare/taluzare a malurilor.

Citeste continuarea aici

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191