În interiorul trenului blindat al lui Putin. Au apărut fotografii care arată luxul în care circulă prin Rusia, după un orar secret

În interiorul trenului blindat al lui Putin. Au apărut fotografii care arată luxul în care circulă prin Rusia, după un orar secret

Trenul blindat de lux al lui Vladimir Putin este dotat cu un salon de înfrumusețare, o baie de abur turcească, o sală de sport, un restaurant luxos, arată un raport făcut public, în care sunt prezentate fotografii și planuri ale trenului.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Mai multe fotografii și planuri ale trenului au fost publicate în cadrul unei investigații comune realizate de Centrul de dosare, CNN, Süddeutsche Zeitung, Westdeutscher Rundfunk și Norddeutscher Rundfunk, scrie Insider.

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

În cadrul investigației au fost realizate interviuri cu foști oficiali și au fost analizate cel puțin de documente interne aparținând Zircon Service, compania care de zeci de ani deservește trenul. 

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Trenul a costat cel puțin 6,8 miliarde de ruble (74 de milioane de dolari), se arată în raport, iar întreținerea costă aproximativ 1,45 miliarde de ruble (15,8 milioane de dolari) pe an.

Trenul este alcătuit din 22 de vagoane, deși nu toate sunt folosite întotdeauna în același timp. Opt dintre ele sunt vagoane cu destinație tehnică pentru echipamente de comunicații. Celelalte vagoane sunt dotate cu restaurante, o sală de cinema, un restaurant luxos, o baie de aburi turcească și un salon de înfrumusețare, se arată în raport. 

Salonul de înfrumusețare este izolat fonic și este dotat cu aparate de masaj anti-îmbătrânire”, „creme pentru fermitatea pielii” și măști faciale cu „floare de cireș”, conform rapoartelor. 

În tren se mai află echipamente pentru situații de urgență medicală, cum ar fi un ventilator și un defibrilator și un monitor pentru pacient.

În alt vagon este o sală de sport. Echipa de securitate a lui Putin, Serviciul de Securitate Prezidențial (SBP), a cerut, de asemenea, în mod expres ca sala de sport să includă echipamente de exerciții pentru „antrenarea mușchilor coapsei”, se mai arată în raport. 

Zvonurile despre presupusa obsesie a lui Putin pentru sănătate și cum arată el circulă de mult timp în Rusia. Informații conform cărora el ar fi suferit o intervenție de chirurgie plastică au apărut pentru prima dată în 2010, după ce a fost văzut cu o vânătaie uriașă albastră și galbenă în jurul ochiului în timpul unei întâlniri la Kiev, a raportat The Guardian. Purtătorul de cuvânt al lui Putin a dezmințit la vremea respectivă acele zvonuri, spunând presei că „probabil așa a căzut lumina” și că Putin era obosit.

De asemenea, Putin a cerut în mod special un sistem special de comunicații în trenul său, care să-i permită să se uite la televizor fără întrerupere în timp ce trenul trece prin tuneluri.

Zeci de angajați sunt atent verificați și stau în carantină o perioadă înainte de a lucra în tren, atunci când Putin este prezent. „Oamenii sunt întotdeauna pregătiț astfel încât să fie deja „curați” și să poată merge cu președintele atunci când este la bord”, a declarat Gleb Karakulov, fost căpitan al Serviciului Gărzii Federale, serviciu care se ocupă cu protecția oficialilor de rang înalt din Rusia.

Aceasta pare a fi procedura standard pentru protecția lui Putin, care a început să ia măsuri extreme pentru a se izola în timpul pandemiei de COVID-19. Procedura s-a menținut și după aceea.

Un raport publicat în iunie 2020 arăta că un tunel special de dezinfecție a fost construit în palatul său din Novo-Ogaryovo, iar toți vizitatorii trebuiau să treacă pe acolo.

Putin nu este paranoic doar în privința sănătății, ci și în ceea ce privește securitatea sa. Trenul blindat circulă pe o rețea feroviară secretă care include linii paralele și stații în apropierea reședințelor sale din jurul Rusiei, așa cum arată un raport anterior al instituției de investigație rusă Proekt. Cea mai recentă investigație detaliază cât de bine este protejat trenul, constatând că pereții, ușile și ferestrele sunt antiglonț.

Departamentul de presă al Serviciului Gărzii Federale nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a Insider.

Karakulov a declarat anterior Centrului de Dosare că trenul are, de asemenea, un orar secret, astfel încât să se poată deplasa discret.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191