În sfârşit! Ploieştiul va avea iluminat public cu LED, pe principalele artere de circulație

În sfârşit! Ploieştiul va avea iluminat public cu LED, pe principalele artere de circulație

Primăria Municipiului Ploiești informează comunitatea locală că a fost acceptat proiectul: ,,Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în Municipiul Ploiești”, ce a fost depus, prin Direcția Relații Internaționale, în cadrul programului național de finanțare nerambursabilă Iluminat public – sesiunea august 2022, derulat prin Administrația Fondului pentru Mediu.
Valoarea totală a proiectului municipalității ploieștene este de 6.051.518 lei, TVA inclus. Următoarea etapă va fi semnarea contractului de finanțare.
Scopul programului îl reprezintă îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin utilizarea unor corpuri de iluminat cu surse LED, care să determine o eficiență energetică ridicată și poluare luminoasă minimă.
Obiectivul programului vizează modernizarea sistemelor de iluminat public, prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente, cu un consum ridicat de energie electrică, cu un tip de corpuri de iluminat cu surse LED, completarea sistemului de iluminat public existent cu corpuri de iluminat cu surse LED (în situațiile în care stâlpii de pe tronsonul analizat nu sunt echipați cu corpuri de iluminat sau acestea sunt deteriorate/nefuncționale), extinderea sistemului de iluminat existent, precum și achiziționarea și instalarea sistemelor de telegestiune aferente obiectivelor de investiții.
Varianta constructivă de realizare a investiției se referă la crearea unui sistem de iluminat public, cu surse de lumină tip LED și sistem de telegestiune, care să se implementeze pe traseul:
• Piața Mihai Viteazul;
• Bulevardul Republicii;
• Piața Eroilor;
• Bulevardul Independenței;
• Gara de Sud;
• parțial Bulevardul București către Gara de Sud.
Beneficiile principale oferite de iluminatul public cu surse de lumină tip LED și implicit, de sistemul de telegestiune sunt de ordin economic (reducerea consumului de energie și al costurilor), tehnologice (durabilitate, estetică și calitate superioară a luminii), dar și sociale (mai prietenos cu mediul înconjurător și siguranță rutieră sporită).

Casa primarului Alin Moldoveanu: 10 camere, 2.850 mp, construită din pensia de 1000 lei a mamei

Comunicat Primaria Ploiesti

Fapte penale: Primarul din Păuleşti, Sandu Tudor, comite trafic de influență şi instigare la abuz în serviciu

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191