În toate tările civilizate se aplică prescripția. În România, unde e foame de cătuşe, #rezist se opune şi vrea să vadă închisori cât mai pline

În toate tările civilizate se aplică prescripția. În România, unde e foame de cătuşe, #rezist se opune şi vrea să vadă închisori cât mai pline

Un tribunal italian l-a achitat joi pe fostul premier Silvio Berlusconi de coruperea unui martor într-un caz de prostituție cu minore din 2013, dându-i un impuls veteranului politician la câteva săptămâni după ce a fost reales în parlament, transmite Reuters.

Paznic de la Spitalul Municipal Câmpina, condamnat la inchisoare. Acesta a lovit un barbat venit sa isi viziteze ruda internata

Berlusconi a fost acuzat că i-ar fi plătit cântărețului italian Mariano Apicella 157.000 de euro pentru a minți într-un proces anterior, în care a fost acuzat că a plătit pentru a face sex cu o dansatoare de club de noapte marocană în vârstă de 17 ani.

Una dintre cele mai eficiente institutii de stat se „blindeaza”! ANPC isi mareste flota auto si se doteaza cu barca, pentru a ajunge la controale in Delta Dunarii

Berlusconi, liderul partidului de dreapta Forza Italia, care susține guvernul nou instalat al premierului Giorgia Meloni, a fost în cele din urmă achitat în acel caz.

Un băiețel din Ploiești are nevoie urgentă de ajutorul nostru! La doar 4 anişori, Andrei se luptă cu un cancer agresiv

El a pledat nevinovat în procesul ulterior de dare de mită, iar procurorul din Roma, Roberto Felici, a declarat joi în fața instanței că ar trebui să fie lăsat în libertate deoarece nu există niciun caz în care să răspundă.

Judecătorii l-au achitat, de asemenea, pe Apicella de primirea de mită și l-au exonerat de presupusul sperjur, deoarece termenul limită pentru pronunțarea unui verdict pentru o astfel de infracțiune a expirat.

Apicella a fost un cântăreț invitat regulat la multe dintre așa-numitele petreceri Bunga Bunga ale lui Berlusconi, care au declanșat scandalul care a contribuit la căderea magnatului media din funcția de prim-ministru în 2011, marcând sfârșitul celui de-al patrulea guvern al acestuia.

Apărarea a declarat că Apicella a primit contribuții lunare de la Berlusconi începând din 2002 pentru onorarii sau donații, fără legătură cu acuzațiile aduse în fața instanței.

Procesul de la Roma este unul dintre cele trei cazuri interconectate care au fost judecate în orașe diferite din motive de jurisdicție teritorială.

Într-un caz separat, aflat pe rolul unui tribunal din Milano, Berlusconi este acuzat că a mituit 24 de martori, majoritatea tineri invitați la petrecerile sale de seară. În luna mai, procurorii au cerut ca acesta să fie închis pentru șase ani. Berlusconi a negat acuzațiile, iar un verdict nu este așteptat înainte de ianuarie 2023.

Anul trecut, un tribunal din Siena l-a achitat pe Berlusconi pentru că ar fi mituit un alt martor la petrecerile sale. Procurorii au făcut apel la această hotărâre, dar nu a fost stabilită o nouă dată a procesului.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191