În ultimele scrisori din închisoare, Navalnîi vorbea despre Donald Trump

În ultimele scrisori din închisoare, Navalnîi vorbea despre Donald Trump

Opozantul rus Aleksei Navalnîi și-a petrecut ultimii ani din viață în spatele gratiilor, dar a reușit să rămână la curent cu evenimentele actuale, inclusiv din SUA. În scrisori pe care le-a trimis în ultimele luni, obținute de New York Times, Navalnîi scria că agenda fostului președinte Donald Trump pentru un al doilea mandat era „foarte înfricoșătoare”, relatează Business Insider. 

VIDEO/ Primarul Andrei Volosevici a răbufnit la adresa managerului Spitalului Județean: La Terapie Intensivă lipsesc medicamente esențiale! Familiile şi le cumpără!”

Într-o scrisoare trimisă unui prieten, un fotograf pe nume Evgeny Feldman, Navalnîi spunea că agenda fostului președinte Donald Trump pentru un al doilea mandat era „foarte înfricoșătoare”, potrivit NYT.

Comunele Gornet şi Drăgăneşti au atras peste 5 milioane de euro, prin „Anghel Saligny”. Prefectul Virgiliu Nanu, alături de cei doi primari, la semnarea contractelor de finanțare

Dacă președintele Joe Biden are o problemă de sănătate, „Trump va deveni președinte”, a mai spus Navalnîi, adăugând: „Oare nu-i îngrijorează acest lucru evident pe democrați?”

Conferinta de presa la PSD Ploiesti/ Gheorghe Sîrbu, fost PNL: „Roberta Anastase ne zicea sa blocam investitiile in Ploiesti. M-a pus invlusiv pe mine sa votez impotriva mea!”

Pe 6 decembrie, Navalnîi a dispărut din colonia penală IK-6, situată la aproximativ 120 de mile la est de Moscova. El a apărut din nou în ziua de Crăciun, când avocații săi au anunțat că l-au localizat în colonia penală IK-3, la aproximativ de mile la nord-est de Moscova, deasupra Cercului Arctic.

The Times a relatat despre capacitatea de comunicare a lui Navalnîi din noua sa închisoare, precizând că a fost cu mult diminuată.

Jurnalistul Serghei Parkhomenko a declarat că a primit o scrisoare de la Navalnîi pe 13 februarie, cu câteva zile înainte de anunțul morții acestuia. În scrisoare, pe care Parkhomenko a distribuit-o pe Facebook, Navalnîi spunea că în noua sa închisoare avea acces doar la cărți clasice.

„Cine mi-ar fi putut spune că Cehov este cel mai deprimant scriitor rus?”, a scris el.

Trump, la rândul său, nu l-a menționat pe Navalnîi în zilele de după moartea sa, în timp ce alți lideri l-au acuzat direct pe Putin pentru moartea opozantului rus.

Într-o postare pe Truth Social de luni, Trump l-a menționat scurt pe Navalnîi înainte de a-și îndrepta furia spre proprii săi adversari politici: „Moartea subită a lui Alexei Navalnîi m-a făcut să fiu din ce în ce mai conștient de ceea ce se întâmplă în țara noastră. Este o progresie lentă și constantă, cu politicieni, procurori și judecători corupți, de stânga radicală, care ne conduc pe calea distrugerii”.

Trump nu a menționat nimic de Rusia sau de Putin.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191