Încă o moarte suspectă în Rusia. Fotograful Dmitri Markov realizase poza devenită simbol al persecuției lui Navalnîi

Încă o moarte suspectă în Rusia. Fotograful Dmitri Markov realizase poza devenită simbol al persecuției lui Navalnîi

Fotograful rus Dmitri Markov a murit la vârsta de 41 de ani, a transmis presa locală din Pușkino, orașul său natal, citând apropiați ai acestuia. Markov, care făcea fotografii cu un iPhone, a devenit celebru pentru că surprindea în imaginile sale esența vieții de zi cu zi din Rusia. Fotografia cu un ofițer de poliție mascat care stă sub un portret al președintelui Vladimir Putin a devenit un simbol al protestelor din 2021, împotriva persecuției lui Alexei Navalnîi, scrie Meduza.

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

Markov a realizat fotografia cu polițistul mascat în februarie 2021, într-o secție în care a ajuns după ce a fost ridicat de la proteste.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Fotografia a fost vândută pentru 2 milioane de ruble ( de dolari) în cadrul unei licitații online, iar banii obținuți au fost donați oamenilor arestați sau amendați în timpul mitingurilor de susținere a lui Navalnîi.

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

Markov, fotograf și activist, s-a născut în 1982 la Pușkino, în apropiere de Moscova. El fusese în timpul vieții sale dependent de droguri. Acesta a făcut voluntariat într-un orfelinat și apoi a lucrat în cadrul unei organizații caritabile care ajută persoanele cu dizabilități, transmite Moscow Times.

Fotograful a murit în aceeași zi cu Alexei Navalnîi, cel a cărui cauză o susținuse de-a lungul timpului.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191