Indignare maximă în UE. Vârstnicii refuză să se vaccineze anti-Covid

Indignare maximă în UE. Vârstnicii refuză să se vaccineze anti-Covid

Campania dusă sub sloganul ”Vaccinează-te ca s-o salvezi pe bunica” a fost luată de europeni ad litteram. Astfel, cei care au fost vaccinați în masă anti-Covid au fost tinerii, și nicidecum vârstnicii, care și-au asumat riscul îmbolnăvirii în locul riscului de a-și injecta un produs insuficient testat. Autoritățile europene sunt acum îngrijorate, după ce au aflat că procentul persoanelor de peste 65 de ani vaccinate este extrem de scăzut.

Cum cheltuie PNL banii partidului: Plăteşte figuranți să facă circ prin Ploieşti. Doar urmează an electoral…

Vaccinează-te ca s-o salvezi pe bunica, dar bunica nu s-a vaccinat. Fractura de logică am tot semnalat-o de la începutul campaniei de vaccinare, când autoritățile recitau aceeași poezie fără sens, îndemnându-i pe oameni să se vaccineze ca să nu le transmită virusul nevaccinaților. Sau vaccinaților, mai târziu.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), peste 90% dintre decesele raportate din cauza Covid-19 apar la persoanele cu vârsta de 65 de ani sau peste. Cu toate acestea, datele pe care OMS/Europa le-a primit de la cele 53 de state membre arată că mai puțin de două treimi (63%) din acest grup au primit prima doză de vaccin de rapel Covid-19 și, în mod îngrijorător, doar 29% au primit a doua doză.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

”Dar, mai important decât câte doze de vaccin Covid-19 au avut indivizii în total, acum trebuie să se concentreze asupra momentului în care persoanele și grupurile vulnerabile au primit ultima doză, informații care vor ajuta mai bine țările să măsoare și să urmărească acoperirea și eficacitatea vaccinului. OMS recomandă ca grupurilor prioritare, inclusiv vârstnici, imunodeprimate și femei gravide, să li se ofere o doză suplimentară la 6-12 luni după ultima, în funcție de nivelul de risc”, susține ECDC. Instituția arată că, pe măsură ce ne apropiem de sezonul rece, oamenii care rămân neprotejați atât împotriva Covid-19, cât și împotriva gripei sezoniere, în special cei mai vulnerabili și mai expuși riscului, ar trebui să accepte orice ofertă de vaccinare pentru a preveni sau a atenua impactul acestor infecții respiratorii co-circulante.

OMS vrea două vaccinuri

Sezoanele de toamnă și iarnă de anul trecut au fost imprevizibile, astfel că efectele cumulate ale gripei, Covid-19 și virusului respirator sincițial sau RSV au afectat cel mai mult pe cei foarte tineri și pe cei foarte bătrâni, atrage atenția ECDC. Afectarea a însemnat că secțiile de pediatrie și de terapie intensivă au simțit tensiunea și s-a observat o mortalitate excesivă, potrivit autorității europene. Pentru a preveni astfel de situații, vârstnicii, persoanele imunodeprimate, copiii și femeile însărcinate ar trebui să-și administreze ambele vaccinuri, anti-Covid și antigripal. ”Ca parte a campaniei sale de imunizare de toamnă și iarnă împotriva infecțiilor respiratorii, OMS/Europa recomandă țărilor să facă atât vaccinarea împotriva Covid-19, cât și împotriva gripei ușor accesibile grupurilor de populație care prezintă un risc mai mare de boală severă. Covid-19 și gripa rămân boli grave, în special pentru cei mai vulnerabili, inclusiv cei care nu și-au finalizat cursurile de vaccinare”, a declarat Dr. Hans Henri P Kluge, Director Regional al OMS pentru Europa.

O luăm de la capăt

În următoarele luni, riscul de Covid-19, gripă și alte infecții respiratorii va crește în Regiunea Europeană, iar serviciile de sănătate deja tensionate și forța de muncă epuizată din domeniul sănătății vor fi supuse unei presiuni crescute, avertizează Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC). ”Protejarea celor mai vulnerabili din societate, protejând în același timp sistemele de sănătate împotriva suprasolicitării, este cea mai înțeleaptă abordare. Țările nu ar trebui să întârzie să furnizeze doze de rapel Covid-19 în așteptarea accesului la vaccinuri noi sau actualizate, care ar putea dura ceva timp pentru a deveni disponibile pe scară largă. În al doilea rând, supravegherea pentru Covid-19, inclusiv supravegherea apelor uzate pentru SARS-CoV-2, rămâne esențială; dacă nu putem urmări virusul, practic operăm în întuneric. Și, în sfârșit, trebuie să ne concentrăm, de asemenea, pe calitatea aerului din interior și pe ventilație pe măsură ce ne îndreptăm spre lunile mai reci; măsuri eficiente în acest sens pot contribui în mare măsură în prevenirea infecției și salvarea de vieți”, se precizează într-un comunicat ECDC.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191