Ingredientul pe care să îl pui în omletă pentru a-i da gust. Secretul pentru un mic-dejun ca la restaurant

Ingredientul pe care să îl pui în omletă pentru a-i da gust. Secretul pentru un mic-dejun ca la restaurant

Omleta este, fără doar și poate, un mic dejun extrem de popular în toată lumea. Pentru că este adorată de o mulțime de persoane, omleta poate fi preparată după o mulțime de rețete. În schimb, există și un ingredient pe care trebuie să îl pui neaparat în acest tip de mic-dejun, pentru a-i da gustul ca la restaurant.

Mircea Cosma, sfat pentru politicienii prahoveni: „Dacă nu aveți aceste răspunsuri, nu mai candidați prin acest județ!”

Știm despre omletă că este un mic-dejul extrem de sanataos, mai ales dacă este consumat în prima parte a zilei. Mai exact, aceasta este o masă bogată în proteine, de care are organismul nostru are nevoie mereu.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Ce să pui în omletă pentru a-i schimba gustul

Cu siguranță omleta este un preparat pe care mulți îl consideră banal, însă aceast timp de mic dejun poate fi transformat cu ușurință într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Chiar dacă la prima vedere, este extrem de simplu de preparat, cu siguranță nu am avea cum să dăm greș când o facem. Ei bine, există, însă, un truc simplu ne va ajuta să o transformăm într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

De foarte multe ori, gospodinele și bucătarii desăvârșiți apelează însă cu încredere la un ingredient ce îi dă o aromă cu totul deosebită acestui mic dejun.

Mai exact, trebuie să știi că tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi în bolul în care amesteci ouăle o lingură de suc de roșii.

Mic-dejunul sățios preparat în stil franțuzesc

Ingrediente

  • – 3 ouă mari;
  • – 1 ½ linguriță apă;
  • – ⅛ linguriță de sare;
  • – 2 linguri de unt nesărat.

Mod de preparare

Pentru a prepara această rețetă de omletă în stil franțuzesc, trebuie să știi că, pentru început, se sparg ouăle și se pun într-un bol, alături de apă, sare și piper. Apoi, acestea se bat cu un tel până când albușurile și gălbenușurile se amestecă foarte bine.

Îți poți da seama de acest lucru în momentul în care observi că lichidul curge uniform de pe tel. După care, compoziția se lasă să stea la temperatura camerei timp de aproximativ 10-15 minute.

Separat, ai nevoie de o tigaie bună, neaderentă, care se încinge foc mediu. Ei bine, în momentul în care ajunge la temperatura potrivită, se adaugă un cub de unt și, după ce s-a topit, se pun ouăle.

În continuare, cu ajutorul unei spatule de cauciuc se răzuiește în mod constant fundul tigăii, cât și pe margini, în timp ce este mișcată circular, timp de 1-2 minute, până când omleta are consistența unei emulsii.

În momentul în care ouăle devin cremoase, se netezesc pentru a fi sigur că nu vor face cute, în timp ce focul se readuce la minim. Pentru următorul pas se ia tigaia de pe foc și se lasă să stea timp de aproximativ 1 minut, după care se rulează ușor o parte a omletei.

Preparatul nu este gata, căci se mai pune jumătate de lingură de unt în tigaie pentru a putea lua mai ușor restul de omletă de pe suprafață, se rulează, după care se pune în farfurie. În final, se unge și exteriorul omletei cu jumătatea de lingură de unt rămasă, iar preparatul este gata de servit.

CITEȘTE ȘI: Rețetă de omletă cu brânză de burduf. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi să fie pufoasă

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191