Instalațiile individuale de încălzire contribuie la creșterea gradului de poluare

Instalațiile individuale de încălzire contribuie la creșterea gradului de poluare

Nerespectarea principiului din Legea termiei (325/2006) „un condominiu – un sistem de încălzire” a dus la creșterea poluării în orașe și la scăderea eficienței sistemelor centralizate. În plus, multe dintre persoanele care locuiesc în blocuri nu au avut resurse pentru a instala surse alternative de încălzire sau au apelat la improvizații, amplificând riscul accidentelor (incendii, electrocutări etc).
Studiile arată că în marile aglomerări urbane, emisiile instalațiilor individuale de încălzire contribuie la creșterea gradului de poluare și evidențiază efectele negative ale poluării în zonele rezidențiale unde gazele naturale sunt utilizate pentru încălzirea locuințelor în instalații individuale.
Soluția propusă de experți constă în eliminarea surselor de poluare emise de centralele termice individuale și utilizarea sistemelor centralizate care folosesc centrale aflate în exteriorul aglomerărilor urbane, astfel încât acestea să nu afecteze calitatea aerului respirat de populație.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191