Întâlnirea secretă Bilderberg | Inteligența artificială, primul subiect pe ordinea de zi / Liderii din hightech, printre participanți

Întâlnirea secretă Bilderberg | Inteligența artificială, primul subiect pe ordinea de zi / Liderii din hightech, printre participanți

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, își va uni forțele cu conducerea unor companii precum Microsoft și Google, săptămâna aceasta, ca o întâlnire secretă a elitei de afaceri și politice, care începe la Lisabona, Portugalia.

În atenția Prefecturii Prahova, Garzii de Mediu, ANAF, ISC! Activități ilegale pe malul râului Teleajen, ale firmei Vierstein Bau

Inteligența artificială va fi în fruntea agendei, deoarece șeful ChatGPT se va întâlni cu CEO-ul Microsoft Satya Nadella, șeful DeepMind Demis Hassabis și fostul CEO Google Eric Schmidt.

ONEA, DISTRUS DE FETIS – Fosta sefa AEP Ana Maria Patru a luat achitare pe linie. Judecatorul TMB Cristian Balan a constatat ca procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti au trimis-o in judecata pe Patru pentru un trafic de influenta inexistent

Titanilor tehnologiei li se vor alătura nume grele din politică, inclusiv fostul secretar de stat american Henry Kissinger, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg și ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba, pentru o serie de discuții care acoperă relațiile internaționale, comerț, energie și finanțe.

3,3 milioane de euro pentru modernizarea Bulevardului Castanilor. Primaria a lansat licitatia/ Lucrarile vor dura maxim 3 luni

Evenimentul de trei zile, care anul acesta se desfășoară de joi până duminică, este învăluit în mister, cu discuții ținute cu ușile închise și supuse regulilor Chatham House, ceea ce înseamnă că identitatea și afilierea vorbitorilor nu trebuie dezvăluite.

Acest lucru a stârnit teorii ale conspirației, similare celor formulate împotriva reuniunilor la nivel înalt precum Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția, de către cei care susțin că participanții încearcă să stabilească o „nouă ordine mondială”. Cu toate acestea, organizatorii evenimentului spun că natura discretă a acestuia este de a permite o mai mare libertate de discuție.

Ce este pe agenda anului 2023?

Subiectele cheie de discuție la întâlnirea din acest an au fost publicate de organizatorii săi joi, oferind o perspectivă asupra a ceea ce consideră că sunt cele mai presante probleme în afacerile globale:

AI

Sistem bancar

China

Tranziția energetică

Europa

Provocări fiscale

India

Politica industriala si comertul

NATO

Rusia

Amenințări transnaționale

Ucraina

conducerea SUA

Discuțiile au loc pe măsură ce lansarea unor instrumente de inteligență artificială, cum ar fi ChatGPT de la OpenAI și Bard de la Google, au contribuit la creșterea preocupărilor legate de dezvoltarea rapidă a tehnologiei, Altman fiind chemat marți să depună mărturie în fața Senatului SUA, notează cnbc.com.

Între timp, războiul din Ucraina și îngrijorările cu privire la creșterea amenințărilor din China au devenit o sursă de discuții continue între liderii occidentali, semnele de divizare în politica SUA și cea europeană crescând în ultimele luni.

Ce este Bilderberg?

Aflată la cea de-a 69-a ediție, Reuniunea Bilderberg a fost înființată în 1954 pentru a „favoriza dialogul” între Europa și America de Nord.

În prezent, aproximativ două treimi dintre participanți provin din Europa, iar restul din America de Nord, aproximativ un sfert din politică și guvernare, iar restul din alte domenii, potrivit unui comunicat de pe site-ul său. Aproximativ o cincime sunt femei.

Și, ca întotdeauna, discreția este cheia. Participanții iau parte ca persoane fizice, mai degrabă decât în ​​orice calitate oficială, și nicio agendă oficială detaliată nu este dezvăluită și nici discuțiile nu pot fi raportate.

„Întâlnirea Bilderberg este un forum pentru discuții informale despre probleme majore.

Întâlnirile se desfășoară conform Regulii Chatham House, care prevede că participanții sunt liberi să folosească informațiile primite, dar nici identitatea, nici afilierea vorbitorilor, nici a oricărui alt participant nu pot fi dezvăluite”, au spus organizatorii.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191