Iranul a încercat să confiște două petroliere. Navele iraniene au deschis focul dar au fugit la sosirea unui distrugător american

Iranul a încercat să confiște două petroliere. Navele iraniene au deschis focul dar au fugit la sosirea unui distrugător american

Marina americană s-a opus, miercuri, confiscării de către Iran a două nave petroliere, în ape internaţionale, în largul Omanului, anunţă, într-un comunicat, Comandamentul Central al Forţelor navale americane.

Primarul „bombardier” Alin Moldobeanu verifică asfaltarea electorală dintr-un Porsche de 110.000€

Forţe iraniene au deschis focul asupra unuia dintre petroliere, după care au fugit, la sosirea unui distrugător al marinei Statelor Unite, se arată în comunicat. Cele două petroliere navigau sub pavilioanele Insulelor Marshall şi statului Bahamas.

Nanu şi Volo, de vorbă cu ploieştenii din cartierele Mihai Bravu şi M. Eminescu

Conform Reuters, Marina SUA a transmis că a intervenit pentru a preveni ca Iranul să confiște cele două petroliere în Golful Oman, miercuri. E vorba de cea mai recentă serie de atacuri împotriva vaselor din această zonă din 2019 și până acum.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

La ora locală 1:00, miercuri, un vas iranian s-a apropiat de petrolierul TRF Moss, sub pavilion al Insulelor Marshall, în ape internaționale din Golful Oman, conform reprezentanților Marinei SUA.

„Vasul iranian a plecat din zonă după ce distrugătorul USS McFaul a ajuns acolo”, a mai transmis marina americană.

„Un alt vas iranian s-a apropiat la distanță de o milă de Richmond Voyager, vas sub pavilion al statului Bahamas, cerând petrolierului să se oprească”, se mai arată în comunicatul americanilor, care adaugă că McFaul a plecat la viteză maximă spre acest petrolier după ce a primit un semnal de alertă din partea echipajului său.

„Până la sosirea USS McFaul, iranienii au tras focuri multiple spre petrolier”, au mai spus reprezentanții marinei americane.

Conform acestora, Richmond Voyager nu a suferit pierderi de vieți omenești sau avarii semnificative, dar că focurile iranienilor au provocat avarii la carena vasului în zona spațiului de locuit.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191