Israelul anunță cele trei faze ale războiului cu Hamas. Vor urma lupte de gherilă. Ce se va întâmpla cu palestinienii din Fâșia Gaza

Israelul anunță cele trei faze ale războiului cu Hamas. Vor urma lupte de gherilă. Ce se va întâmpla cu palestinienii din Fâșia Gaza

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat în cadrul unei reuniuni a Comitetului pentru Afaceri Externe și Apărare că, după ce Israelul va elimina Hamas, va renunța la responsabilitatea pentru Gaza și va institui un nou regim de securitate, scrie Hareetz. De asemenea, Gallant a vorbit și despre cele trei faze ale războiului împotriva Hamas.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

„Gallant a detaliat obiectivele campaniei, inclusiv eliminarea Hamas și distrugerea atât a capacităților sale militare, cât și a celor de guvernare, eliminarea completă a responsabilității israeliene din Fâșia Gaza și crearea unei noi realități de securitate în regiune”, se arată într-un comunicat de presă.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Ministrul israelian al Apărării spune că războiul împotriva Hamas va avea trei faze.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

„7 octombrie este ziua în care a început procesul de distrugere a Hamas”, a spus Gallant. El a adăugat că războiul va fi împărțit în trei faze, prima dintre acestea fiind „o campanie militară de luptă și ulterior de manevre tactice, al cărei scop va fi asasinarea agenților și deteriorarea infrastructurii” Hamas.

După aceea, a spus Gallant, luptele vor continua „la o intensitate mai mică”. Etapa finală a campaniei va include „crearea unui nou regim de securitate în Fâșia Gaza, înlăturarea responsabilității Israelului pentru viața în Fâșie și crearea unei noi realități de securitate pentru cetățenii Israelului”, a spus ministrul apărării. 

În prezent, a spus Gallant, armata israeliană se află încă în prima etapă de utilizare a puterii aeriene și a atacurilor de la distanță asupra Hamas, care va include ulterior și o invazie terestră. În cea de-a doua etapă, IDF va trebui să ducă o luptă de contrainsurgență la niveluri inferioare. Aceasta va include combaterea unor tactici de luptă de gherilă la scară redusă ale Hamas și ale altor grupuri jihadiste.

Presupunând că IDF în cele din urmă elimină aceste probleme ale războiului de gherilă sau le reduce suficient, Israelul ar căuta atunci „să-și îndepărteze responsabilitatea asupra vieții în Gaza și crearea unei noi realități de securitate pentru cetățenii Israelului și pentru rezidenții Gaza”, a mai spus minstrul, potrivit Jerusalem Post.

El a fost primul oficial care a recunoscut în mod deschis că Israelul se va confrunta probabil cu o insurgență extinsă folosind tactici de război de gherilă chiar și după ce „câștigă” invazia terestră iminentă.

În plus, el a spus mai clar decât orice oficial anterior că Israelul nu va sau nu vrea să recucerească și să ocupe permanent Gaza.

În mod esențial, încă lipsește din versiunea lui Gallant un plan pentru gestionarea situației din Gaza odată ce IDF renunță la control: Autoritatea Palestiniană, ONU, o altă forță multinațională sau o combinație din cele de mai sus – și dacă IDF ar încerca să mențină o parte din prezența sa sau zonele de securitate în Gaza chiar dacă renunță la controlul intern al teritoriului.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191