Italienii, îngroziți de cârnații întinși la uscat de către românii plecați în Sicilia: „Suntem pe timpuri străvechi?”

Italienii, îngroziți de cârnații întinși la uscat de către românii plecați în Sicilia: „Suntem pe timpuri străvechi?”

Românii care au plecat peste granițe au luat cu ei și tradițiile românești. Tăiatul porcului, realizarea cârnaților de casă și punerea lor la uscat sunt activități pe care românii nu prea au cum să le dea uitării.

Paznic de la Spitalul Municipal Câmpina, condamnat la inchisoare. Acesta a lovit un barbat venit sa isi viziteze ruda internata

De obicei, în preajma sărbătorilor, tradițiile românești, de multe ori neînțelese în Vestul Europei, nasc controverse.

Una dintre cele mai eficiente institutii de stat se „blindeaza”! ANPC isi mareste flota auto si se doteaza cu barca, pentru a ajunge la controale in Delta Dunarii

Românii doresc să îți păstreze tradițiile de Crăciun oriunde s-ar afla, chiar dacă asta înseamnă să-și atârne cârnații pe sârma pe care întind rufele.

Un băiețel din Ploiești are nevoie urgentă de ajutorul nostru! La doar 4 anişori, Andrei se luptă cu un cancer agresiv

A fost și cazul unor români din Modica, provincia Ragusa, din Sicilia, care au întins pe sfoară, alături de rufele puse la uscat în partea exterioară a balconului, un șirag de cârnați proaspăt făcuți.

Gestul lor nu a trecut neobservat de italienii care și-au exprimat nedumerirea.

Unii italieni au sărit în apărarea românilor

„Își usucă hainele, de ce nu și cârnații? Suntem pe timpuri străvechi? Nu! Se întâmplă la Modica, în plin centru al orașului, exact pe Viale Medaglie d’Oro, unde o familie de români a decis să întindă pe sfoara pe care de obicei se pun rufele la uscat, mai multe legături de cârnați”, au scris jurnaliștii, potrivit RadioRTM.

Tot jurnaliștii de la aceeași publicație continuă constatarea acestei tradiții: „Este o metodă străveche de transformare a cârnaților proaspeți în cârnați uscați datorită temperaturilor reci.”

Dacă pentru unii această imagine a fost deplasată, pentru alți italieni nu a fost nimic atât de ciudat.

Aceștia spun că sunt numeroase regiuni din Italia unde cârnații se pun la uscat.

„Lăsarea cârnaților la uscat este, de asemenea, o veche tradiție siciliană. Românii nu sunt necivilizați dacă fac asta,” a răspuns un internaut.

„Nu văd nimic ieșit din comun, în urmă cu 50 de ani am făcut poate, mai rău, în Calabria în zona Scaletta, Diamante, am întis numeroși ardei iuți la uscat, dar atunci nu s-a făcut nici o știre,” a comentat un alt internaut.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191