Judecatorul Daniel Gradinaru (ICCJ) este noul sef al CSM, ales cu unanimitate de voturi

Judecatorul Daniel Gradinaru (ICCJ) este noul sef al CSM, ales cu unanimitate de voturi

Noul preşedinte al CSM, judecătorul Daniel Grădinaru, a transmis joi că doreşte o cooperare loială cu celelalte instituţii şi are garanţia că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, este „atent” la această „doleanţă”, transmite Agerpres.ro.

Primarul Adrian Ungureanu (Brebu) loveste din nou! Dupa ce a injurat „babele de la biserica” si i-a spus unui profesor sa „il pupe in c…”, acum se ia de cei nemultumiti de cum s-a facut deszapezirea: „gunoaie ale comunitatii”

Judecătorul Daniel Grădinaru de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost ales, joi, cu unanimitate de voturi, în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Dezvaluiri Romania TV/ Cum isi „paradea” Mircea Negulescu (Portocală) victimele: I-a solicitat directorului ANAF Ploiești angajarea unui apropiat. Urmare a refuzului, i-a făcut dosar penal

Tot cu unanimitate de voturi a fost ales în funcţia de vicepreşedinte procurorul Daniel Horodniceanu.

Să nu uităm: Cum a fost distrusa viata si cariera judecatoarei Ruxandra Popescu de „paraditorii” Portocală, Savu şi Onea, cu un dosar inventat

„Mesajul nostru este unul de unitate, aşa cum de altfel a fost şi acum la vot. A fost unanimitate la alegerea preşedintelui şi a vicepreşedintelui. Dorim să păstrăm acest model de lucru. Pe probleme importante trebuie să comunicăm unitar. Al doilea mesaj pe care trebuie să îl transmit este cel de cooperare loială cu celelalte instituţii. Avem garanţia că actualul ministru al Justiţiei este atent la această doleanţă a noastră”, a menţionat Grădinaru, într-o scurtă declaraţie de presă.

La rândul său, Daniel Horodniceanu a subliniat că alegerea conducerii CSM cu unanimitate de voturi este un „semnal de forţă” al judecătorilor şi procurorilor pentru un nou CSM, care „a început aşa cum ar fi trebuit să înceapă”.

Judecătorii şi procurorii care au fost aleşi ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii şi-au preluat, joi, mandatele.

CSM are în componenţă 19 membri: nouă judecători şi cinci procurori aleşi de magistraţi în adunările generale ale instanţelor şi parchetelor, doi reprezentanţi ai societăţii civile aleşi de Senat şi trei membri de drept – ministrul Justiţiei, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi procurorul general al României. Mandatul membrilor aleşi este de şase ani, fără posibilitatea reînvestirii.

Daniel Grădinaru a fost, printre altele, judecător la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia penală, unde a îndeplinit şi rolul de purtător de cuvânt, după care a promovat la Instanţa supremă.

Daniel Horodniceanu a condus DIICOT în perioada 2015 – 2018.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191