Kievul se retrage în „anumite zone” ale frontului de nord. Situația e „gravă”, Zelenski și-a anulat vizitele în Spania și Portugalia

Kievul se retrage în „anumite zone” ale frontului de nord. Situația e „gravă”, Zelenski și-a anulat vizitele în Spania și Portugalia

Președintele Volodimir Zelenski a anulat vizita planificată în Spania și Portugalia din cauza înrăutățirii situației de pe frontul de luptă din Ucraina, a informat CNN Portugalia.

Mircea Cosma, sfat pentru politicienii prahoveni: „Dacă nu aveți aceste răspunsuri, nu mai candidați prin acest județ!”

Zelenski urma să facă această vizită zilele următoare, unul dintre obiective fiind de a semna un acord bilateral de securitate cu Spania, a informat ziarul El Pais în 13 mai.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Potrivit CNN Portugalia, președintele ucrainean și-a schimbat planurile forțat fiind de „situația internă gravă din Ucraina în acest moment”.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Trupele Moscovei au lansat în 10 mai o nouă ofensivă în nord-estul regiunii Harkov, în operațiune fiind implicați de militari. De asemenea, este așteptată o ofensivă în regiunea Sumi, potrivit serviciilor de informații militare ale Ucrainei.

Oficialii ucraineni încearcă să convingă Washingtonul să permită Kievului să lovească teritoriul Rusiei cu arme furnizate de SUA și au susținut că interdicția a împiedicat armata ucraineană să atace trupele ruse care se mobilizau în regiune, scria Politico în 14 mai.

SUA au furnizat Ucrainei rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune, pe care Ucraina le-a folosit pentru a lovi ținte rusești în Crimeea ocupată. Restricțiile Washingtonului nu permit ca un astfel de atac să aibă loc în interiorul teritoriului Rusiei.

„Principala problemă în acest moment este politica Casei Albe de a ne limita capacitatea” de a lovi ținte militare în interiorul Rusiei, a declarat David Arakhamia, liderul parlamentar al partidului Servitorul Poporului.

Kievul se retrage în ”anumite zone” ale frontului de nord, la Lukianţi şi Vovceansk, din calea ofensivei ruse

Armata ucraineană a anunţat în noaptea de marţi spre miercuri că s-a regrupat  pe frontul de nord ”în anumite zone, în apropiere de Lukianţi şi Vovceansk”, în regiunea Harkov, unde Rusia a lansat o ofensivă la 10 mai, şi că ”bătălia continuă”, scrie

”În anumite zone, în apropiere de Lukainţi şi Vovceansk, în urma unor tiruri inamice şi unui asalt al infanteriei, unităţile noastre s-au grupat către poziţii mai favorabile, pentru a salva vieţile militarilor noştri şi a evita pierderi. Bătălia continuă”, a anunţat pe reţelele sociale Statul major ucrainean.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191