Klaus Iohannis, despre aderarea la Schengen: ”De data aceasta este mai complicat!”

Klaus Iohannis, despre aderarea la Schengen: ”De data aceasta este mai complicat!”

Președintele Klaus Iohannis a lăudat inițiativele civice menite să ajute România să adere cât mai curând la spațiul Schengen, însă a explicat că, ”de data aceasta, este complicat”.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Aflat la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului European de primăvară și la Summitul Euro în format extins, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre aderarea României la Schengen.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

”Este bine să se știe că nu numai noi, politicienii, ne dorim ca România să intre în Schengen, nu numai noi ne dorim să protejăm mediul.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Este bine să avem sprijinul societății civile, a oamenilor, și să știm că și ei își doresc aceste lucruri, un mediu mai curat. Dacă prin astfel de inițiative procesul propriu zis va fi accelerat, vom vedea.

În realitate procesul se desfășoară acolo unde s-a desfășurat din capul locului. Parlamentul European demult a dat rezoluții de tipul acesta, că România și Bulgaria trebuie să fie parte din Schengen, însă legea este că se votează în consiliul Uniunii, în formatul JAI. Acolo se ia decizia.

Sigur că pentru a se ajunge la o decizie favorabilă toată lumea trebuie să se implice și politic. Începând de la președinte, la premier, ministru de Interne, de Externe și așa mai departe. Toată lumea colaborează pentru a obține acest rezultat. De data aceasta însă este complicat, fiindcă Austria, din motive electorale interne, se opune extinderii Schengen”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191