La Câmpina s-a constituit Grupul de Inițiativă Civică „Spunem NU pasajului subteran”

La Câmpina s-a constituit Grupul de Inițiativă Civică „Spunem NU pasajului subteran”

Confruntarea din Consiliul Local Câmpina pe tema celui mai controversat proiect al administrației publice locale, susținut de primarul Alin Moldoveanu, referitor la regenerarea urbană ce include și construirea unui pasaj subtean în centrul civic al orașului, a trecut începând de azi la un alt nivel odată cu lansarea oficială a Grupul de Inițiativă Civică „Spunem NU pasajului subteran” care, potrivit susținătorilor săi, are drept scop principal „opoziția față de construcția unui pasaj subteran și promovarea unor alternative mai bune”.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

În acest sens, astăzi, 4 aprilie, inițiatorii acestui demers civic au susținut o declarație de presă și ulterior au răspuns întrebărilor ziariștilor pe această temă.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

 

Virgiliu Nanu promite sprijin total pentru investițiile în Prahova: Vizită oficială la Cameron România SA

Publicăm mai jos integral declarația de presă a Grupului de Inițiativă Civică, precum și înregistrarea video a dialogului dintre ziariști și reprezentanții acestuia, respectiv Rudolf Leica (Partidul Câmpina Curată), Liviu Dumitrache (USR), Adrian Pițigoi (Partidul Mișcarea Populară), Dan Mușat (Partidul Social Democrat), Marian Nistor (Asociația Pro Câmpina), Ioana Iuga (reprezentant al societății civile), Livia Lupu (consilier local PSD), Aron Sabo (consilier local PMP). Aceștia au prezentat punctual aspecte referitoare la inutilitatea acestui proiect pentru Câmpina, dar și legate de legalitatea cheltuielilor publice pentru diverse documentații.

 

 

 

„Constituirea Grupului de Inițiativă Civică „Spunem NU pasajului subteran” reprezintă o etapă importantă în încercarea de a influența deciziile autorităților publice cu privire la un anumit subiect de interes public. În cazul de față, grupul de inițiativă civică are ca obiectiv opoziția față de construcția unui pasaj subteran și promovarea unor alternative mai bune.

În acest sens, este necesară constituirea unui grup de inițiativă civică care să reprezinte interesele cetățenilor care se opun construirii pasajului subteran și să promoveze soluții alternative.

Noi, cetățenii preocupați de dezvoltarea durabilă a comunității noastre și de asigurarea unui mediu sănătos și sigur, ne-am unit pentru a constitui un grup de inițiativă civică care să militeze împotriva construirii unui pasaj subteran.

 

Obiectivele noastre sunt:

 

Oprirea proiectului de construcție a pasajului subteran în zona centrală a municipiului Câmpina;

Promovarea unor soluții alternative pentru îmbunătățirea circulației în zonă;

Asigurarea unei implicări active și responsabile a cetățenilor în procesul decizional privind dezvoltarea comunității.

Pentru a atinge aceste obiective, vom desfășura următoarele activități:

 

Adunarea semnăturilor cetățenilor care susțin oprirea proiectului de construcție a pasajului subteran și promovarea soluțiilor alternative;

Organizarea de dezbateri publice cu participarea celor interesați pentru a analiza alternativele la pasajul subteran și a propune soluții viabile;

Promovarea acțiunilor pentru a atrage atenția asupra problemelor de mediu și de siguranță publică legate de construcția pasajului subteran.

Colaborarea cu alte organizații și grupuri de inițiativă civică cu interese similare pentru a crește impactul acțiunilor noastre.

Prin această inițiativă, ne dorim să susținem și să promovăm valorile unei societăți democratice și responsabile, care să asigure protecția intereselor cetățenilor și a mediului înconjurător. În acest sens, ne angajăm să acționăm cu transparență și integritate, respectând legislația și valorile etice ale societății noastre”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191