La Ploiești, o nouă ediție a Concursului Național de Interpretare și Creație muzicala „PAUL CONSTANTINESCU”

La Ploiești, o nouă ediție a Concursului Național de Interpretare și Creație muzicala „PAUL CONSTANTINESCU”

La Ploiești are loc, în perioada 9-11 decembrie a.c., o nouă ediție a Concursului Național de Interpretare și Creație Muzicală ”Paul Constantinescu”. Ajunsă la cea de-a XXVII-a ediție, competiția – structurată pe cinci secțiuni: pian, vioară, violoncel, canto și compoziție muzicală – este organizată de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și secția acestuia, Muzeul Memorial „Paul Constantinescu” din Ploiești, fiind deschisă celor mai talentați elevi și studenți de la liceele, colegiile, universitățile și facultățile de muzică din România și Republica Moldova.

La 103 ani de la semnarea actului istoric, SMV Ploiesti a organizat Sarbatoarea Tratatului de la Trianon”, pe „Aleea Fauritorilor Romaniei Mari”

Deschiderea are loc pe 9 decembrie, la ora 10.00, la Colegiul de Artă ”Carmen Sylva” din Ploiești, o oră mai târziu fiind programată etapa I a concursului, pentru secțiile de vioară și canto, etapele I și a II-a pentru secția de pian fiind găzduite de Sala ”Ion Baciu” a filarmonicii ploieștene. Sâmbătă, conform programului deja anunțat, la Universitatea Națională de Muzică București vor fi etapele I și a II-a pentru secția de violoncel, iar la Colegiul ”Carmen Sylva” din Ploiești, tot în aceeași zi, etapa a doua pentru secția de vioară și cea de canto.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Duminică, 11 decembrie a.c., la ora 10.30, la Filarmonica ”Paul Constantinescu” vor avea loc festivitatea de premiere și Gala laureaților. Potrivit organizatorilor acestui concurs, juriile de specialitate ale celor cinci secțiuni ale competiției sunt alcătuite din prestigioase personalități ale vieții muzicale românești, reprezentanți ai Universității Naționale de Muzică București, membri ai Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, respectiv dr.Ilinca Dumitrescu(președinte secția pian), prof.univ.dr.Gabriel Croitoru (președinte secția vioară), prof.univ.dr.Silvia Voinea (președinte secția canto), prof.univ.dr.Marin Cazacu (președinte secția violoncel) și prof.univ.dr.Dan Dediu (președinte secția compoziție).

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191