Lavrov: Planul de pace al Ucrainei şi propunerile ONU privind reluarea coridorului de export de cereale, „nerealiste”

Lavrov: Planul de pace al Ucrainei şi propunerile ONU privind reluarea coridorului de export de cereale, „nerealiste”

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a declarat, sâmbătă, că planul de pace al Ucrainei, precum şi cele mai recente propuneri ale ONU de reluare a iniţiativei privind exportul de cereale prin Marea Neagră sunt ambele „nerealiste”.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Lavrov a vorbit într-o conferinţă de presă după o săptămână de diplomaţie globală intensă la adunarea anuală a liderilor lumii la sediul ONU din New York, unde Ucraina şi aliaţii săi vestici au căutat să strângă sprijin pentru Kiev.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Este complet nefezabil”, a spus Lavrov despre planul de pace în zece puncte promovat de Kiev. „Nu este posibil să fie implementat. Nu este realist şi toată lumea înţelege acest lucru, dar, în acelaşi timp, ei spun că este singura bază pentru negocieri”, a adăugat ministrul rus.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Potrivit lui Lavrov, conflictul va fi soluţionat pe câmpul de luptă dacă Kievul şi aliaţii săi occidentali îşi menţin această poziţie.

El a mai explicat că Moscova a ieşit din iniţiativa privind exportul de cereale pentru că promisiunile făcute Rusiei – printre care eliminarea sancţiunilor împotriva unei bănci agricole ruse şi reconectarea sa la sistemul global SWIFT – nu au fost îndeplinite.

Referitor la cele mai recente propuneri ale ONU de reluare a coridorului de export pentru produse agricole ucrainene, Lavrov a spus că „pur şi simplu nu sunt realiste”.

Pe de altă parte, el a anunţat că va face o vizită la Phenian luna viitoare pentru a continua negocierile cu omologul său pe baza recentelor acorduri între preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Lavrov a acuzat Occidentul de mentalitate neocolonialistă în propunerile sale către Sudul global pentru a obţine sprijin pentru Ucraina, şi a vorbit în schimb despre o „majoritate globală” care este amăgită de Occident, pe care l-a descris drept un „imperiu al minciunilor”, adaugă Reuters.

Articol recomandat de

Ce vrea să facă Valentin Țicu, la o zi după ce i-a rupt piciorul lui Dragoș Iancu

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191