Locul unic din România unde oamenii se tratează cu apă sărată. De ce i se spune “Ștrandul fără fund”

Locul unic din România unde oamenii se tratează cu apă sărată. De ce i se spune “Ștrandul fără fund”

Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că România este o țară bogată în frumusețe naturală. Cu lanțuri muntoase accidentate, păduri verzi și râuri strălucitoare, peisajele României sunt cu adevărat uluitoare. În țara noastră există și un loc unic unde oamenii se tratează cu apă sărată. Unde se află “Ștrandul fără fund” și cât costă să petreci acolo o zi.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Deși mulți nu știu acest lucru, una dintre cele mai impresionante caracteristici naturale ale României este reprezentată de un loc unde se spune că salinitatea este de zece ori mai mare decât concentrația din Marea Neagră, fiind comparabilă cu cea de la Marea Moartă. Este vorba despre ștrandurile cu apă sărată de la Ocnele Mari, din Vâlcea, care au revenit în atenția turiștilor.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Locul unic din România unde oamenii se tratează cu apă sărată

În Vâlcea, la Ocnele Mari, se află ștrandurile cu apă sărată care au revenit, mai nou, în atenția turiștilor. Potrivit , unul dintre ștrandurile de acolo s-a creat pe o veche gură de mină, motiv pentru care concentrația salinității sale este de peste 300 grame la litrul de apă, în contextul în care cea din Marea Moartă este de 34%. Acest fapt face ca acel loc să fie unul unic în România.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

„Ștrandul fără fund” se află la nici jumătate de kilometru distanță de Primăria Ocnele Mari, în imediata vecinătate a Parcului de aventură Buridava, cel mai mare din Oltenia. Pe lângă faptul că această destinație poate fi perfectă pentru relaxare, poate fi și locul ideal pentru ameliorarea anumitor probleme de sănătate.

În acest complex, vă veți putea bucura de două bazine cu apă sărată și o mini-piscină cu apă dulce pentru copii, unități de cazare, șezlonguri, baldachine, plaje cu nisip, loc de joacă și dușuri. Cel mai mare dintre bazine este prevăzut cu o zonă specială în care adâncimea nu depășește o jumătate de metru. În alt bazin, mai mic ca suprafață ocupată, adâncimea ajunge până la 2,2 metri.

Care sunt tarifele la ștrandurile cu apă sărată

Cei care vor să meargă la aces complex trebuie să știe că prețurile pentru închirierea unei camere sau a unui apartament în bungalouri, cu ieșire direct pe plajă, variază între 300 și 370 de lei/zi.

De asemenea, o intrare la ștrand, pentru adulți, costă 35 de lei. Seara, în timpul săptămânii, între orele 18:00 – 20:00, accesul în ștranduri costă 20 de lei. Pentru copiii cu vârste între 3 și 14 ani, tarifele variază între 15 și 25 de lei/zi, în funcție de numărul de intrări, iar seara este de 10 lei, de luni până joi inclusiv, în timp ce copiii sub trei ani beneficiază de gratuitate.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191