Lovitură DIICOT. Cantităţi enorme de bani şi aur au fost descoperite la un transportator

Lovitură DIICOT. Cantităţi enorme de bani şi aur au fost descoperite la un transportator

Poliţiştii de la Criminalitate Organizată Iaşi (BCCO) şi procurori DIICOT Iaşi au dat o lovitură formidabilă! Un transportator din Bistriţa Năsăud care printre altele făcea curse şi prin Iaşi către Chişinău a fost arestat ieri după o serie de percheziţii prin ţară. Este vorba despre Dan Cătună, care patrona firma Latino Express Bistriţa, poreclit Calu, după dinţii mari pe care îi avea. Acasă la Calu, dar şI în alte locaţii, anchetatorii ieşeni au găsit lingouri de aur şi argint, 20 de kilograme de bijuterii din argint, zeci de mii de euro. De altfel, Calu are un domeniu imens în Beclean, Mănăştur: castel cu 40 de camere înconjurat cu un dig din pământ. Cum au intrat ieşenii pe fir şi au reuşit această lovitură formidabilă?

Seria amenințărilor paraditorului „Portocală” continuă. Alți martori din dosar vorbesc despre pistolul pe care Negulescu il flutura in fata „victimelor”

Dan Cătună era foarte cunoscut în tot judeţul Bistriţa Năsăud, ca un personaj pitoresc. În sensul negativ: ar fi transportat ţigări de contrabandă şI bijuterii în Anglia, în gurile de aerisire ale autocarelor. Acesta era invidiat de către transportatori deoarece mergea pe profit, potrivit surselor din domeniu, chiar dacă transporta chiar şi numai cinci călători în Vest. În autocarul respectiv, coletele erau mult mai preţioase. Fiind arhicunoscut, Cătună era „ocolit” de către autorităţi, aşa că ancheta ieşenilor a fost un plus de integritate.

Ploieşteanca Alexandra Bălan a câştigat un Oscar pentru cel mai bun film de animație. Alexandra are 32 de ani şi a fost elevă a Colegiului A.I. Cuza

În dinamica anchetei, cei de la Iaşi au tot meritul: poliţiştii şi procurorii au început cercetările încă de acum doi ani şI se pare că au strâns date preţioase cu ocazia percheziţiilor din luna iulie de la fabrica illegală de ţigări de la fostul abator Comtom din Tomeşti.

Mărturii ale părinților și rudelor copiilor consumatori de droguri: „În spitalele noastre îi internează o săptămână pentru că nu au paturi. Solicitarea este atât de mare”/ „Și eu sunt mama unui copil care se droghează, care acum e la pușcărie”/ „Fratele meu nu este la pușcărie, este în groapă”

Potrivit unor surse care au cunoştinţă despre acţiunile de contrabandă, dar care nu sunt încă oficial confirmate, de aici s-ar fi aprovizionat Calu cu ţigări de contrabandă pentru Vest. Anchetatorii au mers pe fir şi au dat de Cătună şi acoliţii lui, unii dintre ei fiind luaţi si „crescuţi” de la casa de copii. În acest dosar, poliţiştii au un cerc de 29 de suspecţi la care au fost găsite cantităţi enorme de bijuterii şi bani: 46 de lingouri de aur şi argint, 104.530 de euro, 273.274 de lei, 18.284 USD, 300 de lire turceşti, 109.167 de lire sterline, 1.865 de lire scoţiene, 10.000 de forinţi, 820 de franci elveţieni, 1.850 de dolari australieni, 300 de dolari canadieni. De asemenea, au fost indisponibilizate 87.900 de coroane norvegiene, 480 de coroane suedeze, 4.650 de coroane daneze, 5.000 de coroane cehia, 200 de grivne ucrainene, 50.000 de ruble belarus, doi saci şi o geantă cu bijuterii de aur şi argint, 20 de cutii cu ceasuri, 800 de cutii cu parfum, 246 de monede, doua staţii de emisie-recepţie, un pistol cu gaze, 2.800 de ţigarete, portofele, brăţări şi curele contrafăcute, diverse sisteme informatice şi medii de stocare.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191