Lovitură grea pentru români: crește dobânda, vor crește considerabil și ratele la bănci, din 2023

Lovitură grea pentru români: crește dobânda, vor crește considerabil și ratele la bănci, din 2023

Românii care au credite la bănci vor primi o lovitură grea, la începutul anului 2023. Dobânda calculată conform indicelui IRCC va crește de la 4% la 5,7%, ceea ce va conduce la o creștere a creditelor.

Paznic de la Spitalul Municipal Câmpina, condamnat la inchisoare. Acesta a lovit un barbat venit sa isi viziteze ruda internata

Pe 2 ianuarie, în prima zi lucrătoare din noul an, dobânda pentru creditele noi, calculată conform indicelui IRCC, va urca de la 4 la 5,7%, potrivit estimărilor. Astfel, în cazul unui credit de 250.000 lei, acordat pe 30 de ani, creșterea va fi de 291 de lei pe lună, informează Antena 3.

Una dintre cele mai eficiente institutii de stat se „blindeaza”! ANPC isi mareste flota auto si se doteaza cu barca, pentru a ajunge la controale in Delta Dunarii

Noul indice IRCC, adică dobânda pentru creditele noi, va trece peste câteva zile, potrivit estimărilor, de 5,7% Noile dobânzi vor conduce la o majorare cu încă 250-270 de lei a ratelor la credit, după ce în octombrie acestea se mai majoraseră cu valori cuprinse în 200 și 250 de lei. Asta în condițiile în care la 1 octombrie, rata aceluiași credit ajunsese la 1523 de lei, cu 231 de lei mai mult decât plătea clientul în luna iunie.

Un băiețel din Ploiești are nevoie urgentă de ajutorul nostru! La doar 4 anişori, Andrei se luptă cu un cancer agresiv

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191