Lucruri la care să fii atent atunci când cumperi o imprimantă

Lucruri la care să fii atent atunci când cumperi o imprimantă

Cauți o imprimantă nouă? Cu atâtea modele diferite disponibile, este greu să știi care este potrivită pentru nevoile tale.

În atenția Prefecturii Prahova, Garzii de Mediu, ANAF, ISC! Activități ilegale pe malul râului Teleajen, ale firmei Vierstein Bau

Pentru a te asigura că nu te vei regreta achiziția, trebuie să iei în considerare câteva lucruri înainte de a merge la cumpărături.

ONEA, DISTRUS DE FETIS – Fosta sefa AEP Ana Maria Patru a luat achitare pe linie. Judecatorul TMB Cristian Balan a constatat ca procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti au trimis-o in judecata pe Patru pentru un trafic de influenta inexistent

Stai în buget

3,3 milioane de euro pentru modernizarea Bulevardului Castanilor. Primaria a lansat licitatia/ Lucrarile vor dura maxim 3 luni

Costul imprimantelor variază enorm. Evident, nu ar trebui să cheltui mai mult decât îți permiți pentru noul dispozitiv.

Cu toate acestea, problema bugetării unei imprimante merge dincolo de costul său inițial. Trebuie să iei în considerare, de asemenea, prețul continuu al cernelei de înlocuire.

Este obișnuit ca cele mai ieftine imprimante să aibă una dintre cele mai scumpe cerneală; astfel producătorii își fac banii. Deci, înainte de a merge la cel mai apropiat magazin, fă o cercetare online. Asigură-te că prețul cartușelor de înlocuire este în linie cu alte modele de la un preț similar.

Merită, de asemenea, să verifici dacă poți achiziționa cartușe de cerneală de la terți pentru imprimanta ta și dacă poți reumple cartușele de cerneală. Fii conștient că utilizarea cartușelor de cerneală neautorizate poate anula garanția.

Tipul de cerneală

Există trei configurații comune de cartușe de cerneală.

Două cartușe de cerneală: Un cartuș negru și un cartuș de culoare tot într-unul.

Patru cartușe de cerneală: Un cartuș negru și trei cartușe separate pentru ciano, magenta și galben. Acesta este modelul de culoare CMYK.

Rezervoare de cerneală: În loc să folosească cartușe, imprimanta își extrage cerneala din rezervoare mari, reumplibile.

Poți cumpăra, de asemenea, imprimante laser. Acestea folosesc toner în loc de cerneală. Imprimantele laser pot produce margini mai precise și imagini mai clare decât cele cu jet de cerneală.

Configurația potrivită pentru tine depinde de modul în care planifici să utilizezi imprimanta ta. Dacă vei imprima multe documente text cu puține culori, o imprimantă cu două cartușe ca imprimanta Brother poate fi suficientă. Persoanele care au nevoie de printuri color de calitate profesională ar trebui să opteze pentru o imprimantă laser, iar utilizatorii obișnuiți pot decide între imprimantele CMYK și cele cu cerneală.

Calitatea de imprimare

Deși imprimantele laser oferă cea mai bună calitate, acestea sunt și scumpe și au costuri de utilizare mai mari.

Dacă ești un utilizator casnic, o imprimantă cu jet de cerneală ar trebui să fie suficientă. Dar calitatea printurilor variază semnificativ între imprimantele cu jet de cerneală.

Mai multe lucruri afectează calitatea de imprimare, inclusiv designul capului de imprimare, driverul imprimantei și calitatea cernelii. Cu toate acestea, specificația principală de urmărit este DPI-ul (puncte pe inch) al imprimantei. Aceasta indică cât de precis poate reproduce o imprimantă pixelii unei imagini sursă.

Viteza de imprimare

Toți am stat nerăbdători în timp ce o imprimantă crea un document cu viteza unui melc. Este frustrant.

Dacă imprimezi destul de mult, mai ales imprimarea de documente cu zeci de pagini, viteza de imprimare va fi un factor important în decizia ta de cumpărare.

Viteza imprimantei se măsoară în pagini pe minut (PPM). O imprimantă va avea viteze diferite de PPM pentru paginile de text și paginile de imagini. Cu toate acestea, atunci când te uiți la o cutie într-un magazin, de multe ori vei vedea doar o singură rată PPM. Aceasta se referă la câte pagini de text negru poate produce imprimanta într-un minut.

Încă o dată, vei găsi o variație masivă în scorurile PPM ale imprimantelor cu jet de cerneală de uz casnic. Poți întâlni orice între 5PPM și 25PPM.

Conectivitatea wireless

Un alt lucru major la care trebuie să te uiți atunci când cumperi o imprimantă nouă este conectivitatea sa. Pentru a stabili ce conexiuni ai nevoie, pune-ți două întrebări:

De unde vei printa?

De pe ce dispozitive vei printa?

Toate imprimantele de pe piață oferă conectivitate cablată. Acestea se pot conecta la computerul tău printr-un port USB.

Cu toate acestea, unele modele oferă și conectivitate Wi-Fi și Bluetooth. În mod tot mai frecvent, vei găsi și imprimante care suportă Google Cloud Print și Apple AirPrint. Bluetooth este ideal pentru imprimarea de pe dispozitive mobile locale, în timp ce suportul Wi-Fi și cloud îți permit să printezi documente de la distanță atunci când ești departe de acasă.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191