Luju.ro: Triple excluderi din magistratura pentru judecatoarele Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu

Luju.ro: Triple excluderi din magistratura pentru judecatoarele Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu

Luju.ro: Verdict fara precedent la Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara. Judecatoarele Daniela Panioglu (foto) si Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti au primit intr-o singura zi o tripla excludere din magistratura. Mai exact, Panioglu si Gulutanu au fost excluse din magistratura in trei dosare disciplinare deschise pe numele lor pentru modul nepermis in care au solutionat dosarele penale.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

 

SONDAJ Inscop/ Cu cine votează românii dacă mâine ar fi alegeri. PSD conduce detaşat

 

Mii de ploieşteni au umplut centrul oraşului, de Ziua Națională a României. Diseară va avea loc un spectacol de artificii GALERIE FOTO

 

 

 

Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a aplicat miercuri, 15 decembrie 2022, cea mai grava sanctiune disciplinara pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu. Decizia a fost luata in majoritate, cu opinii separate in sensul respingerii actiunilor formulate de Inspectia Judiciara.

 

 

 

 

 

Medicul Lucian Duta trebuie pus in libertate de indata

 

 

 

 

 

Cea mai grava fapta retinuta in sarcina lui Panioglu si Gulutanu priveste dosarul in care acestea l-au condamnat pe dr. Lucian Duta la 6 ani inchisoare cu executare pentru fapte prescrise si i-au terfelit public pe procurorii Teodor Nita si Gigi Valentin Stefan de la Parchetul Curtii de Apel Constanta. Panioglu si Gulutanu au fost acuzate ca si-au exercitat functia cu rea-credinta incalcand “cu stiinta normele de drept material ori procesual, urmarind sau acceptand vatamarea unei persoane”, conform art. 99 indice 1 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 si ca au utilizat expresii inadecvate in cuprinsul Deciziei penale nr. 1049/A din 25 iulie 2022, pronuntate in dosarul nr. 45188/3/2018. Este vorba despre decizia de condamnare a medicului Lucian Duta in care judecatoarele Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu i-au infierat pe procurorii Teodor Nita de la Parchetul Curtii de Apel Constanta si Gigi Valentin Stefan, acesta din urma procuror general al Parchetului Curtii de Apel Constanta, intocmind un real rechizitoriu la adresa celor doi procurori pe care i-au acuzat ca ar fi fost complici ai medicului Lucian Duta pentru compromiterea martorilor denuntatori din dosarul fostului sef CNAS, Irina Socol si Radu Enache. Concret, “culpa” procurorilor Teodor Nita si Gigi Valentin Stefan ar fi fost ca ar fi dat curs plangerii penale formulate de Lucian Duta impotriva celor doi denuntatori din dosarul sau, incepand urmarirea penala impotriva celor doi pentru fapte de trafic de influenta, inselaciune si folosirea creditului societatii in interes personal (click aici pentru a citi).

 

 

In urma hotararii de joi, 15 decembrie 2022, prin care Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a dispus excluderea din magistratura a judecatoarelor Panioglu si Gulutanu pentru modul in care au redactat motivarea de condamnare a lui Duta, denotand practic o evidenta lipsa de impartialitate demonstrata de modul in care l-au infierat pe Duta si pe procurorii Teodor Nita si Gigi Valentin Stefan acuzandu-i de comiterea de infractiuni, trebuie sa provoace punerea de indata a libertate a fostului sef CNAS. Asta intrucat decizia de excludere confirma, in opinia noastra, ca solutia de condamnare a lui Duta nu a fost dispusa de doi judecatori imapartiali.

 

 

 

 

 

Fata de acesta situatie, a fost dispusa excluderea din magistratura a celor doua judecatoare pentru savarsirea abaterilor disciplinare de la art. 99 lit. t) teza I din Legea 303/2004: „exercitarea functiei cu rea-credinta”.

 

 

 

 

 

 

Inculpat arestat nelegal, cu dosarul aflat in pronuntare

 

 

 

 

 

Intr-un al doilea dosar in care Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu au fost trimise in judecata disciplinara, cele doua au fost acuzate ca au arestat un inculpat nelegal, in timp ce aveau in pronuntare dosarul vizandu-l pe respectivul inculpat. Conform Inspectiei Judiciare: “Inspectorii judiciari au retinut ca magistratii vizati nu au respectat dispozitiile de drept material si procesual incidente intr-o cauza avand ca obiect luarea masurii arestarii preventive, dispunand privarea de libertate a unui inculpat cu incalcarea dispozitiilor procesual penale. Din situatia de fapt a rezultat ca instanta a dispus privarea de libertate cu ignorarea dispozitiilor legale care guverneaza aceasta materie, fiind incalcate grav drepturile si libertatile inculpatului, in absenta administrarii oricaror probe, fara a evalua in vreun fel existenta vreunui indiciu temeinic care sa justifice masura, cu nerespectarea principiului publicitatii sedintei de judecata, in conditiile in care instanta incheiase dezbaterile pe fondul cauzei si amanase succesiv pronuntarea”.

 

 

 

 

In acest dosar, Daniela Panioglu si Alina Gulutanu au fost pedepsite cu excludere din magistratura pentru, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din CSM gasindu-le vinovate de comiterea abaterii disciplinare constand in exercitarea functiei cu rea-credinta (art. 99 lit. t teza I din Legea 303/2004).

 

 

 

 

 

 

Al treilea dosar format dupa conexarea altor trei dosare

 

 

 

 

 

In cel de-al treilea dosar (format din conexarea a trei dosare), Panioglu si Gulutanu sunt acuzate ca nu au respectatat normele privind repartizarea cauzelor, ca nu au redactat hotararile in termenele prevazute de lege si ca au amanat de mai multe ori pronuntarea depasind cadrul legal.

 

 

 

 

 

 

 

 

In acest din urma dosar, Panioglu si Gulutanu au fost excluse din magistratura pentru comiterea urmatoarelor abateri disciplinre prevazite de art. 99 al Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor:

 

 

 

 

 

 

– o): „nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor”;

 

 

– h): „nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”;

 

 

– r): „neredactarea sau nesemnarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”;

 

 

– t) teza I): „exercitarea functiei cu rea-credinta”.

 

 

 

 

 

Iata minutele Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara:

 

 

 

 

 

Dosarul 27//J/2022

 

 

 

 

 

“Cu unanimitate,

 

 

Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratelor Panioglu Daniela si Gulutanu Alina Nadia – judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. s) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata.

 

 

Cu majoritate, Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratelor Panioglu Daniela si Gulutanu Alina Nadia – judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Panioglu Daniela-judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in „excluderea din magistratura” pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din acelasi act normativ. In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Gulutanu Alina Nadia -judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in „excluderea din magistratura” pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din acelasi act normativ.

 

 

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al inaltei Curti de Casatie si Justitie.

 

 

Cu opinie separata in sensul respingerii actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva paratelor Panioglu Daniela si Gulutanu Nadia -judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti si pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, ca neintemeiate”.

 

 

 

 

 

Dosarul 26/J/2022

 

 

 

 

 

“Cu majoritate,

 

 

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratelor Panioglu Daniela si Gulutanu Alina Nadia – judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti. In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Panioglu Daniela-judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in „excluderea din magistratura” pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din acelasi act normativ. In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Gulutanu Alina Nadia -judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in „excluderea din magistratura” pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din acelasi act normativ.

 

 

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al inaltei Curti de Casatie si Justitie.

 

 

Cu opinie separata in sensul respingerii actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva paratelor Panioglu Daniela si Gulutanu Nadia -judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, ca neintemeiate”.

 

 

 

 

 

Dosarul 6/J/2022

 

 

 

 

 

“Cu unanimitate,

 

 

Respinge actiunile disciplinare conexate formulate de Inspectia Judiciara impotriva paratelor Panioglu Daniela si Gulutanu Alina Nadia -judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. m) si t) teza a II a din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata.

 

 

Cu majoritate,

 

 

Admite actiunile disciplinare conexate formulate de Inspectia Judiciara impotriva paratei Panioglu Daniela – judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. h) teza I, art.99 lit.o), art. 99 lit. r) ambele teze si art.99 lit. t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Panioglu Daniela-judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in „excluderea din magistratura” pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. h) teza I, art.99 lit.o), art. 99 lit. r) ambele teze si art.99 lit. t) teza I din acelasi act normativ. Admite actiunile disciplinare conexate formulate de Inspectia Judiciara impotriva paratei Gulutanu Alina Nadia -judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit.o), art. 99 lit. r) teza I si art.99 lit. t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare in baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Gulutanu Alina Nadia -judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in „excluderea din magistratura” pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit.o), art. 99 lit. r) teza I si art.99 lit. t) teza I din acelasi act normativ.

 

 

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

 

 

Cu opinie separata in sensul respingerii actiunilor disciplinare conexate formulate de Inspectia Judiciara impotriva paratelor Panioglu Daniela si Gulutanu Nadia – judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti si pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. h) teza I, art.99 lit.o), art. 99 lit. r) si art.99 lit. t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, ca neintemeiate”.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191