Magistrații Judecătoriei Mizil au condamnat o femeie pentru ultraj, după ce a bătut un jandarm și un agent de politie

Magistrații Judecătoriei Mizil au condamnat o femeie pentru ultraj, după ce a bătut un jandarm și un agent de politie

Magistrații Judecătoriei Mizil au condamnat-o la închisoare cu suspendare pe o femeie din Buzău pentru ultraj și tulburarea liniștii publice, după ce aceasta a lovit un jandarm și un agent de poliție în august 2020, în timpul restricțiilor din perioada pandemiei. Femeia acuzată a fost condamnată la un an și jumătate de închisoare cu suspendare, după contopirea a două fapte de ultraj și una de tulburare a liniștii publice, în urma unei altercații care a avut loc pe o stradă din Mizil, în august 2020, când persoana respectivă a fost ”interceptată” de echipajul format din polițist și jandarm și admonestată că nu purta mască de protecție.
Potrivit deciziei instanței din Mizil, ”audiată, inculpata a recunoscut comiterea faptelor (…) precizând că în data de 17.08.2020, în jurul orei 18.30, a ieșit din incinta magazinului (…) iar în acel moment a fost abordată de către un echipaj de poliție, format dintr-un jandarm și un polițist, care au întrebat-o de ce nu poartă mască de protecție în incinta magazinului. În continuare, a susținut că a avut un schimb de replici cu jandarmul din patrulă, iar la un moment dat acesta a ridicat pumnul asupra sa, iar ea, din instinct, l-a lovit cu piciorul în zona intimă. În acel moment, jandarmul a prins-o de păr și a lovit-o cu pumnii în zona capului, iar prietenul său, (…) care se afla de față, a intervenit și l-a împins pe jandarm pentru a o apăra (sursa: rejust.ro)”. Ulterior, femeia l-ar fi lovit cu palma peste față și pe polițistul din patrulă. Abia după apariția unui nou echipaj de poliție, conflictul s-a aplanat.
Magistrații au contopit cele două pedepse stabilite pentru ultraj și cea pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, astfel că femeia a rămas – în primă instanță – cu pedeapsa rezultantă de un an și șase luni de închisoare, cu suspendarea executării pentru o perioadă de trei ani de la data rămânerii definitive a hotărârii. Femeia va avea obligația să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Buzău, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. De asemenea, instanța i-a impus și să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Buzău sau în cadrul Consiliului local Buzău.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191