Majoritatea institutiilor deconcentrate din Prahova, prezente la dezbaterea privind implementarea Strategiei Nationale pentru Dezvoltare Durabila 2030

Majoritatea institutiilor deconcentrate din Prahova, prezente la dezbaterea privind implementarea Strategiei Nationale pentru Dezvoltare Durabila 2030

România, în calitate de stat membru al Organizației Națiunilor Unite (ONU) și Uniunii Europene (UE), și-a exprimat adeziunea la cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Agendei 2030, adoptată prin Rezoluția Adunării Generale a ONU A/RES/70/1, în cadrul Summit-ului ONU pentru Dezvoltare Durabilă din septembrie 2015. Concluziile Consiliului UE, adoptate în data de 20 iunie 2017, „Un viitor durabil al Europei: răspunsul UE la Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă” reprezintă documentul politic asumat de statele membre ale UE privind implementarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă.

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Prin această strategie, România își stabilește cadrul național pentru susținerea Agendei 2030 și implementarea setului de 17 ODD. Strategia susține dezvoltarea României pe trei piloni principali, respectiv economic, social și de mediu. Strategia este orientată către cetățean și se centrează pe inovație, optimism, reziliență și încrederea că statul servește nevoile fiecărui cetățean, într-un mod echitabil, eficient și într-un mediu curat, în mod echilibrat și integrat.

Ioana Neagu, umilita public de liberali acum 4 ani, s-a inscris in PNL inaintea alegerilor

Evenimentul ”Dezbatere regionalǎ privind progresul în implementarea Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030”, a fost organizat de cåtre Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă în cadrul proiectului ,,România durabilă – dezvoltarea cadrului strategic și instituțional pentru implementarea Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilǎ a României 2030 și a avut loc la Pitești și a vizat județele Prahova, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița și Teleorman.

Primarul PNL „Tudorică”, de la Păuleşti, şi-a pus ginerele candidat la Primăria Blejoi, tot din partea PNL

Invitațiile pentru participare au fost transmise în teritoriu considerându-se că reprezentanții instituțiilor care activează în teritoriu sunt un punct cheie în tranziția către o societate durabilă pe care își propune să fie realizată prin implementarea Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilǎ 2030 (SNDDR 2030).

Elementul central al conferinței a fost prezentarea Planului Național de Acțiune pentru implementarea SNDDR 2030 (PNA), recent adoptat prin H.G. nr. 754/2022, a cărui elaborare a fost coordonată de către Secretariatul General al Guvernului prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și realizat cu consultarea reprezentanților instituțiilor publice, mediului academic, institutelor naționale de cercetare-dezvoltare, mediului de afaceri, organizațiilor de tineret, societății civile și reprezentanților partenerilor sociali.

Alături de reprezentanții Instituției Prefectului, la eveniment au participat reprezentanții serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor din județul Prahova (ITM, Garda de Mediu, OCPI, SGA, CAS, APIA, Garda Forestiera, Casa de Pensii, ANPC, Direcția de Statistică, Inspectoratul Școlar și Direcția de Sport), deoarece prin participarea acestor instituții se dorește sǎ se ajungă la cele mai eficiente soluții de colaborare și parteneriat pentru realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă în multiple domenii.

Comunicat Prefectura Prahova

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191