Marcel Ciolacu anunță concedieri masive! Cine sunt românii care vor rămâne fără locul de muncă. „Se vor desființa mii de posturi”

Marcel Ciolacu anunță concedieri masive! Cine sunt românii care vor rămâne fără locul de muncă. „Se vor desființa mii de posturi”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat concedieri masive în rândul bugetarilor. În debutul ședinței de Guvern în care a discutat și despre situația bugetară a țării, șeful Executivului a subliniat că prin pachetul fiscal adoptat își va angaja răspunderea în Parlament și vor dispărea mii de posturi de bugetari în administrație.

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

Reducerea locurilor de muncă 

Marcel Ciolacu a vorbit despre măsurile fiscale pentru care Guvernul își va asuma răspunderea. Printre acestea, și reducerea locurilor de muncă la unele instituții de stat, scrie Antena3 „Eu nu vreau să trimit pe nimeni acasă. Avem cei mai mulți ordonatori de credite. Șefii de birou pot trece pe funcții de execuție. Eu nu pot să accept să mai fie de ordonatori de credite. În loc să le fac, să unesc trei-patru instituții să facă una singură aceste achiziții și cheltuieli. De aceea sunt și diferențele atât de mari la aceleași produse achiziționate de către unii și de către alții”, a explicat Marcel Ciolacu.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

Marcel Ciolacu: „Va veni cu o reorganizare a ministerului”

„Statul nu mai trebuie să lase loc de corupți. Fiecare ministru, primar, va hotărî o nouă organizare și o nouă organigramă. Este o descentralizare. Ceea ce spun eu foarte clar și Ministerului Transporturilor, că nu poate să mai continue cu 53 de autorități. Și o să vedeți că domnul ministru Grindeanu va veni cu o reorganizare a ministerului. Este normal să se întâmple acest lucru. Nu avem șomaj în România, cu toate că au plecat din România aproape peste 5 milioane de români. Noi stăm cu șomajul între 1% și 2% în acest moment.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

Nu este o problemă că rămâne lumea pe drumuri, există viață și în zona privată. Și eu am lucrat și în zona privată. Nu am avut nicio problemă. Adică nu a venit Ciolacu să spună că va da lumea afară. Nu, fiecare să se reorganizeze, dar pe alte căi. Nu mai putem așa. Avem un sistem bugetar ceaușist, comunist”, a mai adăugat premierul.

Guvernanții au decis, prin măsurile fiscale adoptate ieri, ca la nivelul administrațiilor locale, primării, Consilii Județene, să se reducă 10% din posturile pe care fiecare unitate administrativ teritorială le are. 

Marcel Ciolacu: „Unii nu vor mai fi șefi la stat”

„Este adevărat, unii nu vor mai fi șefi la stat. Se vor desființa mii de posturi de șefi, cu toată liota de consilieri, șoferi și secretare. Este cea mai ambițioasă reformă a aparatului bugetar de după revoluție și ar fi fost de așteptat ca acest proces să fie demarat mai devreme. Nu s-a întâmplat, așa că o fac eu acum. Nu am de gând să dau vreun pas înapoi. Este nevoie de reformă majoră și sunt pregătit să mi-o asum fiindcă este singura șansă pentru a continua dezvoltarea României”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191